De 'skincare fridge' is in opkomst.

Je crèmes in de koelkast bewaren is in de zomer een handige manier om lekker koel te kunnen smeren. Hemels op een warme dag (of bij een opvlieger): een vliesmasker uit de koelkast! Steeds meer mensen zweren echter bij een 'skincare fridge' om het hele jaar door huidverzorgingsproducten in te kunnen bewaren.

Swan Retro Minikoelkast (The Retro Family € 130)

Article continues after the ad

Is het nodig? In principe niet, de meeste merken stellen hun producten zo samen dat ze stabiel zijn op kamertemperatuur. Het kan wel handig zijn als je crèmes en lotions gebruikt van beautylabels die bewust verse ingrediënten gebruiken en geen of amper conserveringsmiddelen toevoegen: het is denkbaar dat deze iets langer werkzaam blijven, hoewel er geen onderzoek naar is gedaan.  

Klarstein via Electronic Star € 260

Onhandig is het bij vettige, voedende crèmes die harder zullen worden in een skincare fridge en zo minder makkelijk smeerbaar zijn. Ook make-up hoort niet in een koelkast thuis: het kan ervan uitdrogen en brokkelig worden. Voor dunne gels en crèmes is het juist weer prettig: door de koelte pakken ze bijvoorbeeld dikke oogjes extra goed aan. Heb je er de ruimte voor, dan is het best een leuke aanvulling die ook meteen als minibar kan dienen, maar een must-have is het niet.

Openingsfoto: IKOHS retro minikoelkast € 260

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in