Simpel, snel én naturel!

De coronapandemie heeft naast veel te veel vervelende dingen ook een paar positieve ontwikkelingen met zich meegebracht. Een daarvan is skinimalisme, ook bekend als minimalisme voor je huid

Even terug naar eind 2019, begin 2020: de gemiddelde huidverzorging en make-up bestond uit vele lagen tonics, serums en crèmes. Met daaroverheen nog eens een SPF-product, een primer, foundation en poeder. Wie het grondig wilde aanpakken, sloeg ook nog aan het contouren met donkere en lichte foundation en poeder.

Mondkapje als dealbreaker

Corona maakte daar bliksemsnel een einde aan: wie toch thuis is, bleek aan basisverzorging genoeg te hebben en voor schermcontacten volstaat een likje lipstick en mascara (handen omhoog wie ook dat wel eens overslaat in een muppetzoom met 30 vakjes). Make-up was bovendien niet handig met een mondkapje: het bleef niet goed zitten en het kapje werd er snel smoezelig van.

Article continues after the ad

Laat je huid ademen 

Voor menig huid was het een verademing om niet dag in dag uit te worden volgesmeerd en zo ontstond skinimalisme: zeer basic verzorging waarmee je je huid de kans geeft om weer zelf op krachten te komen. Met een scrub, goede reiniger en een moisturizer met SPF die geschikt zijn voor jouw huidtype ben je klaar.  Bonus: je bent aanzienlijk minder geld kwijt.  

Belle & naturelle

Bestaat er ook zoiets make-up minimalisme? Jazeker, de lipstain van Benefit (een echte klassieker) geeft wat kleur aan je wangen en lippen en de ook al iconische Touche Éclat van YSL kun je gebruiken als highlighter en concealer. Maar om eerlijk te zijn: we hebben nog nooit zoveel belle & naturelle mensen gezien als de afgelopen maanden. Mét glow, ook zonder al die producten. Minder kopen is bovendien duurzaam.

Realistische beauty

Amper of geen make-up dragen past bovendien in de trend dat veel mensen klaar zijn met de onrealistische schoonheidsnormen die zijn ontstaan door Instagramfilters en Photoshop. Hoe meer mensen je ziet met sproeten, poriën, rimpels en eens een pukkel, hoe normaler het wordt. En ook dát is een goede ontwikkeling.

Foto (c) Getty Images

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!