Grotere ogen en een jeugdigere blik dankzij een driehoekje.

Het kan best lastig zijn hangende oogleden op te maken. Ze lenen zich niet zo goed voor de populaire cat-eye look en voor een smokey-eye ben je vooral bezig de plooien zoveel mogelijk in de donkere oogschaduw te laten vallen, wat er meteen nogal érg opgemaakt uitziet.

Article continues after the ad

Op TikTok gaat een alternatief rond dat de moeite waard is om te proberen. De techniek heet 'puppy eyeliner' en laat je ogen groter en ronder lijken, zodat de hangende oogleden minder opvallen. Extra fijn is dat je gewoon de natuurlijke lijn van je oogvorm kunt volgen.

@killsokerr

Reply to @g3org1a.s i love big droopy puppy dog eyes! lemme know if u have Qs! ##puppydogeyes ##puppydogeyeliner ##puppyeyeliner ##hoodedeyes

♬ Frog - Wurli

  • Breng vloeibare zwarte eyeliner op je bovenste wimperrand aan. Bruin staat iets zachter, zwart heeft meer effect.  
  • Trek het lijntje vanaf je buitenste ooghoek door naar beneden, in plaats van naar boven zoals bij een cat eye. Trek de lijn niet verder door dan de oogplooi.
  • Verbind de eyeliner met je onderste wimperlijn door een driehoekje te tekenen. Kleur de driehoek in om de look af te werken.
  • Gebruik als extraatje een wit oogpotlood op de waterlijn om het geheel op te lichten en voilà: het effect van grote, ronde ogen!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in