Zomer 2020 ruikt naar citrus, zoveel is duidelijk. 

Aqua Allegoria is een Guerlain collectie die kan worden gezien als een ode aan de natuur, aan reizen en aan landschappen  en bestaat sinds 1999. Wat bijzonder is, is dat parfumeur Thierry Wasser rond één basisingrediënt (het is geheim, maar laten we het bergamot noemen) steeds nieuwe eaux fraiches (hij valt in katzwijm als je het geurwaters noemt) worden gecreëerd.

Het zijn allemaal vriendelijke, fleurige geuren en de familie wordt nu uitgebreid met twee nieuwkomers. Aqua Allegoria Orange Soleia ruikt als een zondoorstoofde sinaasappelboomgaard: citrus, hout en tonkabonen. Dit lijkt vooral een geur voor overdag.

Article continues after the ad

Aqua Allegoria Granada Salvia is interessanter dan de gemiddelde bloemengeur: fruitig-fris met granaatappel, krenten, cipres, bergamot, salie en citroen. Complex genoeg voor een fris wolkje op een zwoele zomeravond. Alle Aqua Allegoria parfums kosten 75 euro voor 75 ml.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in