Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Goed nieuws: er is nu een keurmerk voor cosmetische artsen

Eindelijk een einde aan de wildgroei in beunhazen met fillers. Stel, je overweegt een ingreep. Misschien een filler om collageenverlies te compenseren of botox voor een wat meer ontspannen blik. Waar vind je dan een betrouwbare behandelaar die maat weer te houden zodat je er niet uit gaat zien al...

Goed nieuws: er is nu een keurmerk voor cosmetische artsen

Eindelijk een einde aan de wildgroei in beunhazen met fillers.

Stel, je overweegt een ingreep. Misschien een filler om collageenverlies te compenseren of botox voor een wat meer ontspannen blik.

Waar vind je dan een betrouwbare behandelaar die maat weer te houden zodat je er niet uit gaat zien als een deelnemer aan Temptation Island of met bobbels dan wel afstervend weefsel te maken krijgt? 

Turkoois kruisje

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft daarom het nieuwe digitale platform COSMEDICI geïntroduceerd.

Het platform is geopend door Leco van Zadelhoff. Je vindt er alle cosmetisch artsen KNMG – het keurmerk voor Nederlandse cosmetisch artsen. Zo biedt het consumenten betrouwbare informatie over de artsen en behandelingen en voorziet in de mogelijkheid om vragen te stellen, complicaties te melden en direct een afspraak in te plannen. Je herkent een behandelaar met het keurmerk aan een turkoois kruis. 

Speciaal getrainde arts 

Het keurmerk is een primeur in de wereld der mooimakers en dat geldt ook voor de nieuwe tweejarige opleiding. ‘Nederland is daarmee het allereerste Europese land dat een speciaal getrainde professionele arts heeft voor de uitvoering van cosmetisch geneeskundige behandelingen: de cosmetisch arts KNMG’, aldus Marguerite van Randwijck-Jacobze, voorzitter van de NVCG.

Een hele mond vol, maar die ‘KNMG’ zijn vier belangrijke lettertjes, zo benadrukt ze (die staan voor Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). ‘Er is een enorme wildgroei aan kliniekjes, we willen hiermee het kaf van het koren scheiden.’ 

Meer informatie: Cosmedici

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in