Nieuw parfum geïnspireerd op de Santa Maria del Fiore.

Bij Salvatore Ferragamo zal men niet gauw afwijken van hun grootste inspiratiebron: Florence. Het DNA van de stad zit in alle ontwerpen en ook in de geuren. Zo is het hoofdkwartier van het label vlakbij de kathedraal van Santa Maria del Fiore en dat gebouw inspireerde weer het parfum Cupola, nieuw in de Tuscan Creation collectie.

De kathedraal is 600 jaar geleden gebouwd en de parel van de Florentijnse architectuur, gemaakt door Filippo Brunelleschi, met de grootste koepel ter wereld, die wordt beschouwd als een hoogstandje in religieus eerbetoon, artistiek denken en nuchtere wetenschap.

Article continues after the ad

Met dat in het achterhoofd hebben parfumeurs Antoine Lie en Luca Maffei een geur gemaakt 'die de band tussen hemel en aarde' representeert, wat neuzen-speak is voor een parfum dat varieert van vrij ijl tot zeer aards. Het lichte, hemelse zit in mandarijn en groene angelica, het aardse in leerachtig saffraan, de geur van de koepel na een zondoorstoofde dag. Verder iris en amber, diepe noten van labdanum en basisnoten als patchoeli en guaiac-hout, ook bekend als heilig hout.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in