Ooit kwam ze pas thuis als het licht was, nu staat ze vroeg op.

Topmodel Kate Moss stond jarenlang bekend als real life versie van Patsy uit Absolutely Fabulous, wat betreft de inname van alcohol en coke. Als je na een detox-vakantie in Türkiye in het vliegtuig een fles wodka uit je handbagage haalt om weer eens even lekker te 'toxen', dan ben je toegewijd aan deze lifestyle.

Kate en Linda Evangelista in 1994

Article continues after the ad

Haar bijnaam in het nachtleven van Londen was niet voor niets The Tank.

Nu De Ongenaakbare tegen de vijftig loopt begint er echter ook bij haar het een en ander te veranderen qua uithoudingsvermogen en physique. Ze is een beetje gaan sporten, ze heeft yoga ontdekt en ze ruilde haar huis in Londen om voor een woning in de Cotswolds, waar ze tuiniert en volgens vrienden 'met de kippen op stok gaat'. Het is heel wat anders dan het hedonisme - deze foto is uit 2013 - waar we haar van kennen!

Het was dan ook een kwestie van wachten tot dit kantelpunt ten gelde zou worden gemaakt. Moss, tegenwoordig eigenaar van een modellenbureau dat onder andere haar eigen dochter Lila (19) vertegenwoordigd, heeft het wellness Cosmoss gelanceerd.

Kate neemt een Cosmoss klankbad

'Kate's ideale rituelen balanceren lichaam en ziel met de natuurlijke omgeving en de circadiaanse cycli,' zo ronkt de website. 'Het ritueel van de dageraad bereid het lichaam voor op de nieuwe dag en vult het met positieve energie.' Calm down, dear.

Waar heeft Moss het precies over? Over een kopje dageraad-thee dat het lichaam zou beschermen tegen afvalstoffen. Daarna wordt de huid gereinigd van onzuiverheden, crème aangebracht om rimpels te verminderen en 'een goed uitgeruste huid' te verzekeren. Daarna sprayt ze nog met een 'hypnotische gewijde mist' die haar 'emotionele balans en een gevoel van innerlijke vrede' biedt.

Ergens bonkt Gwyneth Paltrow met heur hoofd op tafel dat zij niet aan een 'hypnotische gewijde mist' heeft gedacht, want het is een leuk verdienmodel: de mist kost 72 pond, een pakje thee met 25 zakjes (zowel dageraad- als schemeringthee) heb je voor 21 pond en de crèmes en cleansers mogen weg voor zo'n 55 pond. Kate is haar kopje dageraadenergie van harte gegund, maar we missen haar inner Patsy een beetje…

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in