Heel puur, geen aluminium, parabenen, zout of alcohol.

Van het taalgebruik van nuud ga je onmiddellijk met je ogen rollen ('nuud is een Nederlandse direct-to-consumer anti-odorant scale-up'), maar in de categorie duurzaam en natuurlijk winnen de tubes het ruim van uitdrogende sticks en niet uit te smeren blikjes alternatieve deodorant.

Het actieve ingrediënt in nuud is Ecocert-microzilver dat op natuurlijke wijze de bacteriën die zweetgeur veroorzaken neutraliseert. Natuurlijke oliën (amandel, kokos en wonderolie) zorgen ervoor dat het microzilver blijft zitten waar het hoort.

Article continues after the ad

Nuud is vrij van aluminium, parabenen en zout en bevat geen kunstmatige geurstoffen of alcohol, handig als je een gevoelige huid hebt. Het is daarnaast geurvrij en laat geen vlekken achter op kleding. Ook bevat het geen dierlijke producten, en is dus helemaal vegan (hoewel we ons afvragen of er überhaupt dierlijke producten in deo's zitten – wie het weet mag het zeggen).

Ook handig is dat het hier gaat om een supergeconcentreerde crème, zodat je niet veel nodig hebt. Breng een klein beetje (ongeveer zo groot als een erwtje) aan en je bent dagenlang fris en geurvrij - gemiddeld drie dagen. Dit betekent minder verpakking en minder transport.

Nuud is er nu ook in een Family Pack voor als je eens wilt variëren. Wilbert Leering: “Met de Family Pack kunnen we efficiënter omgaan met productie en transport," zegt Wilbert Leering van nuud. "Zo verkleinen we de impact van nuud nog verder.”

De nuud-tube is van bioplastic. Hij is geheel gemaakt van suikerriet en 100% recyclebaar, en de tube wordt verpakt in ongebleekt FSC-karton. Om te compenseren voor de uitstoot van de bezorging, zorgt nuud ervoor dat de eigen distributie klimaatneutraal is.

Foto's (c) Nuud, de deo kost vanaf 13 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in