Het laatste nieuwe: je haar wassen met een stuk zeep.

Bij het woord shampoobar hebben wij onmiddellijk visioenen van lekker je haar laten wassen en aan een cocktail lurken. Of iets aan de muur van je badkamer, waaruit je verschillende soorten shampoo kunt tappen.

In trendy Nederengels blijkt 'bar' op een stuk zeep te slaan. Maar dan speciaal voor je haar, dus. Verpakkingsvrij en 100% natuurlijk, geen schadelijke stoffen op je huid en handig voor op reis, want er kan geen vloeistof gaan lekken. Bovendien gaan 'solid shampoo's' ook nog eens vijf keer zo lang mee als flesshampoos.

Article continues after the ad

Het gebruik is simpel: je wrijft de shampoo bar een paar keer door nat haar. Dan leg je het stuk shampoo weg en wrijf je het product door je haar – het gaat zo schuimen. Wassen, uitspoelen, conditioner gebruiken als dat nodig is en klaar.

Nieuw in het shampoobar genre is Ethique met in het assortiment bars voor allerlei verschillende haartypes, of je nu de Frizz Wrangler voor droog of pluizig haar zoekt of de Healy Kiwi voor een gevoelige hoofdhuid. Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar, vanaf 13 euro.

Foto's (c) Ethique

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in