Cellulite. Als je ze hebt, die lelijke putjes, heb je er véél voor over om er vanaf te komen. Maar helaas werken de veelbelovende behandelingen vrijwel nooit. Maar… er is goed nieuws voor de 1,4 miljard vrouwen met cellulite wereldwijd: Cellfina® werkt wèl!

Cellulite: wie heeft het niet?
Even kort: cellulite wordt veroorzaakt door de bindweefselstrengen, die de huid verbinden met het onderliggende weefsel. Als deze bindweefselstrengen verharden, trekken ze de huid naar binnen toe. Hierdoor ontstaat een huidstructuur met putjes en bobbels. Er wordt vaak gedacht dat overgewicht de oorzaak is, maar dat is niet zo. We kunnen het állemaal krijgen, ook als je slank en jong bent en veel sport. Vetophopingen hebben er maar weinig mee te maken, het zijn hormonen, erfelijkheid, gewichtsschommelingen en levensstijl, die een grote invloed hebben op de ontwikkeling van cellulite. Meer dan 85% van de vrouwen wereldwijd heeft er na de puberteit last van.

Waarom deze behandelingen NIET werken
Misschien heb je inmiddels álles al geprobeerd om van je cellulite af te komen; er zijn immers steeds weer nieuwe behandelingen, die beloven dat ze het kunnen verwijderen of zelfs onzichtbaar kunnen maken. Altijd zonder succes, en weet je waarom? Omdat cellulite maar weinig met vet te maken heeft maar alles met bindweefselstrengen. Lees maar even mee.

Crèmes
Een vloeibare substantie die op de plek met cellulite wordt aangebracht. Van de werkstoffen in de formule wordt verondersteld dat ze een huidverstrakkend, vochtafvoerend dan wel vetafbrekend effect hebben.

Bewezen werking? Vrijwel al het onderzoek is gedaan door de industrie zelf. De uitkomsten zijn daarom niet geloofwaardig.
Pijn? Nee
Hoe vaak? Elke dag twee keer aanbrengen.

Bindweefselmassage
Met een speciale knijp­ en roltechniek van de vingers wordt de cellulitehuid gemasseerd.

Bewezen werking? Er is nauwelijks bewijs, want er zijn geen grote studies uitgevoerd.
Pijn? Als je veel cellulite hebt, is de massage zeer pijnlijk en kunnen er blauwe plekken ontstaan.
Hoe vaak? Minimaal één keer per maand bij schoonheidsspecialist en huidtherapeut.

Cryolipolyse
Niet­invasieve (de huid blijft dus intact) vetverwijdering door bevriezing. De locatie wordt vacuüm gezogen en afgekoeld tot ­11 graden Celsius.

Bewezen werking? Ja. De vetcellen sterven af en worden door het lichaam afgevoerd. De behandeling doet helaas niets tegen cellulite.
Pijn? Weinig
Hoe vaak? Eenmalig door huidtherapeut of arts.

Liposuctie
Het lokaal verwijderen van vet door het met een speciale canule weg te zuigen.

Bewezen werking? Nee. Het wegzuigen van grote hoeveelheden vet kan de zichtbaarheid van cellulite juist verergeren.
Pijn? De plek wordt verdoofd met een vloeistof. Van het wegzuigen voel je dus niets.
Hoe vaak? Eenmalig door cosmetisch arts, dermatoloog of plastisch chirurg.

MAAR WAT KUN JE WÈL DOEN AAN CELLULITE?
Jonathan Kadouch, een van de cosmetische artsen van ReSculpt Clinic te Amsterdam, die met Cellfina® werkt legt het uit: ‘De gouden standaard voor cellulite is Cellfina®. Het Cellfina®­apparaat bevat een dun plat mesje, dat even dun is als een injectienaald. Dit mesje snijdt onder de huid de bindweefselstrengetjes door waardoor de huid terugveert en het putje verleden tijd is.’

Cellfina® is op dit moment de enige langdurig bewezen behandeling tegen cellulite die onderbouwd wordt door wetenschappelijk onderzoek. Met een behandeling pak je de cellulite langdurig aan; er zijn geen maandelijkse onderhoudsbehandelingen nodig. 93% van de patiënten gaf aan na drie jaar nog steeds tevreden te zijn.

Zo werkt het
Jonathan Kadouch vervolgt: ‘Ik teken samen met de patiënt de putjes af. We maken dan een voorfoto en weer een foto ná de behandeling. Het is van belang dat je je goed laat voorlichten door de behandelend arts. Je kunt na de behandeling blauw zijn en het behandelde gebied blijft twee of drie weken gevoelig. Het is overigens niet waarschijnlijk dat er nieuwe putjes ontstaan. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd op de operatiekamer.’ De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het aantal putjes dat behandeld wordt.

Cellfina® : een betrouwbare oplossing
Voor­ en nafoto’s kun je bekijken op Cellfina - resultaten.
De richtprijs voor een behandeling is € 2000; de Cellfina®-specialist zal tijdens het consult de uiteindelijke prijs bepalen aan de hand van het aantal te behandelen celluliteputjes.

Belangrijk om te weten: cellulite en cellulitis zijn niet hetzelfde. Cellulitis is een onderhuidse, bacteriële infectie van het bindweefsel waarbij de huid vuurrood kleurt. Plekken met celllulite voelen daarentegen koud aan door een slechte bloedcirculatie. De huid met celllulite putjes ziet er doorgaans juist bleker uit dan de rest van de lichaamshuid.

Informatie: Cellfina
PQC NLNL 2485 AUG19