Alles onder controle, ook die plotselinge pukkel.

Zul je net zien: wil je piekfijn aanschuiven bij een kerstdiner, heb je opeens een pukkel. Of dikke oogjes door te weinig slaap (of misschien iets teveel glühwijn). Of het is aan je huid te zien dat het de afgelopen dagen rennen en vliegen was. What to do? Hierbij Restauratie voor Gevorderden.

Dikke oogjes

Article continues after the ad

Kou laat de kleine bloedvaatjes samentrekken, waardoor het overtollige vocht verdwijnt en de zwelling afneemt. Koude lepels uit de koelkast, een nat washandje dat even in de diepvries heeft gelegen, ijsblokjes in een plastic zakje in een theedoek (nooit ijs rechtstreeks op de huid leggen) of een gelpack uit de koelkast en die vier margarita's zijn je al snel niet meer aan te zien.

Wallen onder de ogen

Alles wat bij dikke oogjes helpt kan ook worden ingezet bij wallen, met als extra modellentip: aambeiencrème. Niet teveel bij nadenken, uitkijken dat het niet in je ogen komt en Doutzen in je achterhoofd houden. 

Kringen onder de ogen

Met een goede concealer kom je een heel eind en voor een goede concealer hoef je je pinpas niet krom te laten trekken: Instant Age Rewind Erase Dark Circles van Maybelline (rond de 8 euro, bij de meeste drogisten) hoort standaard in de Eerste Hulp Beautycase.

Voor een extra booster tegen fijne lijntjes en kringen: I Can't Believe Your Eyes Hydrogel Eye Patches van Meet Milu (€ 9,95 voor 2 sets)

Yikes, een pukkel! 

Voor het naar bed gaan tandpasta erop, laten indrogen, eventueel 's nachts een keertje vers aanbrengen. Probeer eraf te blijven: met een beetje camouflage zal er minder van te zien zijn dan wanneer je 'm uitknijpt (het wordt afgeraden, maar we doen het allemaal...) en met een wondje en korstje zit. 

Meer rimpels dan anders

Laat je niet misleiden door de malle naam: Bird's Nest Blurring Beauty Mousse van Pretty Vulgar (25 euro) is een multitasker op het gebied van teintcorrectie en fijne lijntjes onzichtbaarder maken.

Alternatief: de onvolprezen Diadermine Lift Capsules (rond de 4 euro bij de drogist). 

Fletse teint

Even scrubben doet wonderen voor de doorbloeding, net als een wisselbad (altijd eindigen met koud). Heb je nog 48 uur voor het feest, dan kan een beetje zelfbruiner wonderen verrichten (vergeet niet ook de hals en de huid achter je oren mee te nemen). Verder zul je het van een goede foundation moeten hebben. De verleiding is vast groot om voor ultradekking te gaan, in de praktijk zal een lichtere, iets transparante variant mooier staan. Bijvoorbeeld Fresh Nude Foundation (The Body Shop € 20) of Happy Light Foundation van Bourjois (drogist, € 16). Je kunt tenslotte ook nog veel doen met een beetje poeder en rouge. Goed voornemen voor volgend jaar: eens  kritisch naar je voeding-  en slaappatroon kijken.

Foto's (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in