Ultherapy® is een veilige, effectieve behandeling tegen huidverslapping.  

Bij een term als ‘ultrasound’ denk je misschien niet een-twee-drie aan minder rimpels of de aanpak van huidverslapping. Maar deze geruisloze geluidsgolven kunnen juist voor versteviging en een natuurlijke lift zorgen door de huid, tot in de diepere lagen, zélf aan het werk te zetten.

Article continues after the ad

En dat zonder injectie of operatie. De ervaren cosmetisch arts Joost Kroon, ook wel bekend als dé specialist in anti-rimpel behandelingen, werkt in zijn kliniek ook graag met de effectieve non-invasieve ultrasoundtherapie Ultherapy®. Daar willen we meer van weten! 

De diepte in

Met serums, crèmes en UV-bescherming onderhoud je dagelijks een goede huidconditie, maar wil je een zichtbaar, langdurig huidverbeterend resultaat bereiken moet je toch echt meer ‘de diepte’ in. En dat is precies wat met de non-invasieve behandeling Ultherapy® bereikt kan worden.

De huid gaat zelf aan de slag om collageen en elastine aan te maken

De energie die door de ultrasound geluidstrillingen opgewekt worden in de diepere huidlagen geven de huid ‘een seintje’ collageen en elastine aan te maken – precies de twee belangrijke componenten die je huid stevig en soepel houden. Lees: rimpels en verslapping voorkomen.

De huid wordt zo zelf aan het werk gezet, wat een natuurlijk effect geeft. Dit maakt Ultherapy® ook de ideale behandelmethode als je liever geen prikken (injectables) of operatie (facelift) wilt, maar wel naar een zichtbare huidverbetering verlangt: een stevigere, frissere huid met een jonge uitstraling.

Natuurlijke lift

Cosmetisch arts Joost Kroon biedt in zijn kliniek in Amsterdam Ultherapy® behandelingen aan.

“We verstevigen de huid met geluidsgolven, zonder het huidoppervlak of het omliggende weefsel te beschadigen. Er wordt ook niet in de huid gesneden of geprikt, waardoor deze behandeling totaal niet belastend is voor de huid. Het is vergelijkbaar met het resultaat van een facelift – alleen dan zonder de chirurgische ingreep, de pijn en lange hersteltijd.”

Op zijn website zie je meer indrukwekkende voor-en-na foto’s.

Elk detail telt 

Wat Ultherapy® eveneens uniek én veilig maakt voor de huid is dat de behandelaar met het apparaat precies kan zien welke huidlaag bereikt wordt. Dat maakt de Ultherapy® behandeling niet alleen veilig, maar het zorgt ook voor een optimaal resultaat.

De huid wordt behandeld op nauwkeurige diepten van 1,5, 3,0, en 4,5 mm, veel dieper dan andere niet-invasieve opties zoals lasers en radiofrequentie. Door de methode heeft een ervaren arts inzicht in de weefsellagen die behandeld worden, zodat de energie van de ultrasound doelgericht op de plek terechtkomt waar dit het meeste nut zal hebben.

'Elk detail telt, voor iedere huid afzonderlijk, om het beste resultaat te bereiken'

Joost Kroon: “Voor een langdurig huidverbeterend resultaat is immers altijd een allround inzicht van de huid en huidconditie nodig. Elk detail telt, voor iedere huid afzonderlijk, om het beste resultaat te bereiken.”

Ultherapy ® is een populaire behandeling voor de verstrakking van een verslapte hals of kaaklijn, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden om verzakte wenkbrauwen of overhangende oogleden te liften of een verouderde, zonbeschadigde huid van het decolleté weer een verfrissende look te geven. Afhankelijk van de gezondheid van je huidconditie, kun je na één behandeling (van 30 tot 90 minuten) al na enkele maanden een langdurig resultaat verwachten. Prijzen vanaf 375 euro. 

Meer informatie: Joost Kroon Ultherapy