© Aceology Beauty
© Aceology Beauty

Het is de nieuwste hype in beautyland.

Een beautymasker voor je achterwerk is het laatste nieuwe en actueel voor wie voornemens is hoog opgesneden langs de vloedlijn dan wel het zwembad te flaneren.

Om maar meteen hooggespannen verwachtingen te temperen: ze hebben geen afslankende werking, maar helpen, afhankelijk van de ingrediënten, om veelvoorkomende huidkwaaltjes zoals acne, keratosis pilars (rode bultjes) aan te pakken. Die ingrediënten zijn vrijwel altijd dezelfde als in producten voor je gezicht, dus in plaats van een kwartier op je buik te liggen met twee fleecemaskers op je achterwerk kun je ook gewoon daarmee smeren.

Heb je echt iets aan een billenmasker? Alle claims rond cellulitis kun je met een korreltje zout nemen, maar zo'n masker kan wel hydrateren en exfoliëren. En helpen bij buttne, ofwel acne op je achterwerk. Billen bevatten veel vetweefsel en de doorbloeding is er minder dan in bijvoorbeeld je neus of handen. Hierdoor kunnen pukkels langer blijven zitten dan op andere lichaamsdelen. Een anti-acne booty masker kan dan best een paar dagen verschil maken. Voelen je billen een beetje koud aan, dan is scrubben en wisseldouches nemen een probate manier om de doorbloeding te verbeteren.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in