Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een goudmasker, werkt dat nou echt?

Het staat in ieder geval heel fotogeniek. Zo hartje Fashion Week tijd wemelt het op de socials altijd van foto's van modellen die maskers van bladgoud gebruiken om de volgende dag weer stralend over de catwalk te kunnen zwikken. Of het echt werkt? Goud heeft anti-bacteriële eigenschappen en zou d...

Een goudmasker, werkt dat nou echt?

Het staat in ieder geval heel fotogeniek.

Zo hartje Fashion Week tijd wemelt het op de socials altijd van foto's van modellen die maskers van bladgoud gebruiken om de volgende dag weer stralend over de catwalk te kunnen zwikken.

Of het echt werkt? Goud heeft anti-bacteriële eigenschappen en zou de collageenproductie in de huid bevorderen en zo fijne lijntjes tegengaan. Een goudmasker heeft daarnaast een koelend effect en laat na 20 minuten een gladdere huid met meer glow zien. Maar dat kan ook gewoon komen door even 20 minuten uit te rusten. Goed, wie zweert bij wat?

Bella Hadid kiest Mimi Luzon 24K Pure Gold Mask Treatment.

Shanina Shaik gaat voor Adore Cosmetics Golden Touch Magnetic Facial Mask met goudpoeder en plantenextracten.

Kate Hudson en Stella McCartney houden het op een vliesmaker, of in dit geval, een foliemasker: het AHC Beauty Premium Hydra Gold Foil Mask.

Rosie Huntington-Whiteley gebruikt de 111Skin Rose Gold Brightening Facial Mask.

En Jessica Alba heeft altijd de Nano Gold Repair Collagen Eve Mask in huis.

Ook het Peter Thomas Roth 24K Gold Mask (65 euro) is een populair goudmasker, net als het Casmara Gold Mask (25 euro). Het duurste is het Carita Le Masque de Nuit Parfait 3 ORS à 199 euro.

Openingsfoto (c) iStock, andere beelden Instagram / personality's. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in