Caroline de Maigret, beschermheilige van de Franse Pony
Caroline de Maigret, beschermheilige van de Franse Pony

De pony is terug, maar wel à la Parisienne.

Het is een look waar Françaises van alle leeftijden dol op zijn: de Franse pony, beter bekend als de French Fringe. Het betreft hier een vrij zware, lange pony, meestal gesneden in plaats van geknipt.

Je moet geen kruin aan de voorkant hebben en je moet dapper zijn: met een paar plukjes wordt het niks (tenzij je Vanessa Paradis heet).

Article continues after the ad

Het moet echt een volle, pony worden. Dit is een French Fringe double whammy: Lou Doillon en haar moeder, Jane Birkin...

...en ook Carla Bruni is een fan.

Kan er een French Fringe worden geknipt, dan is het een makkelijke laissez-faire look waar je niet veel aan hoeft te doen, zoals Françoise Hardy al haar hele leven bewijst. 

En ook Brigitte Bardot is erin uit te tekenen: zo laag moet de French Fringe wel ongeveer hangen.  

Na het wassen voor 75% drogen en dan de pony even rond föhnen. Beetje shaggy door elkaar rommelen met wat stylingmateriaal naar keuze et voilà: effortless chic à la Charlotte Gainsbourg.

Mocht ie nu toch te dik vallen naar je smaak: Ines de la Fressange veegt haar French Fringe ook wel eens tot een lok, je kunt er van alles mee doen.

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in