In zeven stappen naar een klapwiekende blik.

Als je ouder wordt, worden je wimpers dunner. Een huid met levenservaring kan minder goed vocht vasthouden en krijgt te maken met een veranderende hormoonhuishouding. Dit leidt weer tot minder actieve haarfollikels zodat nieuwe wimperharen minder snel groeien en dunner worden. Gelukkig is er wel iets aan te doen om de schade te beperken en weer een indrukwekkender oogopslag te krijgen.

  • Gebruik de mildste make-up remover die je kunt vinden, op basis van crème of olie. Niet wrijven of trekken, maar mascara (nooit waterproof!) weg weken en deppen. Zo spaar je de kwetsbaarste haartjes.
  • Investeer in een wimperserum. Als de follikels weer de juiste voeding krijgen, worden ze gestimuleerd om weer (dikkere) haartjes aan te maken. Denk bijvoorbeeld aan Soin Booster Cils Lashes Booster van Embryolisse of Peptalash II van Indeed Labs dat drie keer meer volume in 15 dagen belooft (beide bij Douglas).
  • De klassieker: breng voor het slapen gaan met schone vingers een beetje vaseline aan op de wimpers. Het beschermt ze en voorkomt breuk; het werkt als een soort conditioner voor je wimpers.
  • Breng vóór je met mascara in de weer gaat een wimper primer op. Een goede primer verzorgt en bevat polymeren die zorgen dat mascara meer grip op de wimpers lijkt. Bijvoorbeeld Lash Building Primer van Clinique.
  • Gebruik mascara goed: ga er niet mee slapen (risico van breuk!), zorg dat mascara soepel blijft en gebruik een potje niet langer dan 3-6 maanden om infecties te voorkomen (steeds met het borsteltje in en uit gaan levert nogal wat bacteriën op. Stugge mascara knapt meestal erg op van wat druppels lenzenvloeistof.
  • Instant effect: een extention mascara die als het ware een extra laagje met minuscule vezels om de wimperharen legt. Daar vervolgens mascara op aan brengen en voilà: een tijdelijk opmerkelijk volle oogopslag, zonder valse wimpers. Denk bijvoorbeeld aan Leco Wimpervezels om wat je hebt goed aan te dikken, voor je er met mascara overheen gaat.
  • Zet met een fijne eyeliner heel kleine stippeltjes tussen de wimperhaartjes op de wimperrand. De wimpers worden hier niet voller van, maar ze lijken wel veel voller en dáár gaat het om.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad