Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Droomboek voor liefhebbers van parfums

Zó jammer dat het niet scratch 'n sniff is! Het is vrijwel onmogelijk om een geur te beschrijven zonder dat er een herinnering opduikt. Geuren brengen je terug naar plaatsen, reizen, ontmoetingen en belevenissen. © Fragonard Parfumeur  In A Scented World - The Magic of Fragrances neemt Claire Bin...

Droomboek voor liefhebbers van parfums

Zó jammer dat het niet scratch 'n sniff is!

Het is vrijwel onmogelijk om een geur te beschrijven zonder dat er een herinnering opduikt. Geuren brengen je terug naar plaatsen, reizen, ontmoetingen en belevenissen.

© Fragonard Parfumeur

 In A Scented World - The Magic of Fragrances neemt Claire Bingham je mee naar waar het allemaal begint in de haute parfumerie: de natuur (en meteen daarna het lab).

© Pierre et Gilles / Guerlain

In het boek interviews met de belangrijkste 'neuzen' van nu, een psychologisch inkijkje over wat een parfum met je doet en hoe bijzonder de verhouding is tussen wetenschap en intuïtie bij het maken van een nieuw parfum.

© Buly

Ook interessant: de toekomst van parfums. Synthetische geuren zullen naar de achtergrond verdwijnen, natuurlijke, pure  ingrediënten hebben de toekomst.  Blader even mee voor een impressie.

© Buly

© Alex Voltz / EB Florals

A Scented World - The Magic of Fragrances van Claire Bingham is uitgegeven door teNeues en kost € 50

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in