Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe jij al aan 'moisture sandwiching'?

Goed smeren kun je leren. Eerst goed cleansen, dan je serums en daarna je moisturizer. Dat is inmiddels wel gesneden koek. Maar heb je al van 'moisture sandwiching' gehoord?

Doe jij al aan 'moisture sandwiching'?

Voordat je begint te zuchten: nee, je hoeft niet allerlei moeilijke stappen aan je skincare toe te voegen. Maar laat met deze trend juist je bestaande producten extra hard voor je werken. #win-win

In de kern is sandwiching heel simpel. Het draait allemaal om zorgen dat je hyaluronzuur optimaal voor je kan werken. Door direct na een serum met hyaluronzuur een moisturiser aan te brengen, zet je de hydratatie als het ware vast in je huid. Het zuurtje heeft het vermogen om 1000x zijn eigen gewicht in vocht vast te houden, dus dat wil je zeker.

Wil je je serum een éxtra boost geven, dan breng je 'm aan op een vochtige huid, ook weer zodat het hyaluronzuur vocht heeft om vast te houden. Breng het vers uit de douche aan, of spray je gezicht even in met een facial mist en breng dan je serum aan. Dus even sprayen - hyaluronserum - moisturizer. Dat is de hele sandwich.

Zo gepiept, toch?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in