Manicure misgelopen? Geen nood, Nouveau weet raad! 

Wie had gehoopt nog even een manicure te kunnen boeken, heeft pech - de salons zitten voorlopig dicht. Dat is best lastig als je gelnagels hebt die er op een gegeven moment echt af moeten omdat ze er echt niet meer uitzien. What to do?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessica Scholten (@jessicascholten_) op

Nouveau vroeg raad aan Jessica Scholten van Lakwerk.com, de bekendste nagelstylist van Nederland, die regelmatig bij toonaangevende fashionshows de mani-pedi van modellen verzorgt.

Gellak verwijderen

Article continues after the ad

"Gellak kun je zelf van de nagels weken met een remover op basis van aceton of pure aceton," zegt Jessica. "Doordrenk losse watjes en vouw deze om de nagels. Wikkel ze dicht met stukjes aluminiumfolie zodat de aceton goed kan inwerken en niet zal verdampen. Laat ze minstens 15 minuten intrekken. De laatste restjes kun je voorzichtig eraf strijken met een bokkenpootje of stokje met stompe punt; nooit pulken. Als het niet makkelijk loslaat, week de nagels dan nog iets langer in de aceton. Tip: warmte versnelt het proces, dus je kunt tijdens het losweken ook een kruik op de ingepakte nagels leggen."

Wat doe ik met een nagelverlening?
Heb je een verlenging (acryl/gel) bij een nagelstudio laten zetten? Wacht dan niet te lang met het verwijderen, waarschuwt Jessica. "Dit product kun je beter kort vijlen en daarna heel voorzichtig de bovenkant dunner vijlen zodat de overgang van de harde, verdikte laag naar de natuurlijke nagel zo dun mogelijk wordt. Houd dit proces dan elke week bij zodat het langzaam eraf groeit. Ga niet met doe-het-zelf elektrische slijptolletjes aan de slag; deze kunst moet je aan een specialist overlaten om te voorkomen dat het nagelbed zal beschadigen. Uiteindelijk kun je, als het acryllaagje dunner is gevijld, tot slot de rest eraf weken, op dezelfde manier als de eerder genoemde gellak routine."

En voor de juiste nazorg?

"Probeer je nagels tijdelijk in elk geval zo kort mogelijk te houden en gebruik een nagelhersteller, bijvoorbeeld RescueRxx van CND," zegt Jessica. "En pamper ze ook elke dag, ’s ochtends en ’s avonds als vast ritueel, met een voedende nagelriemolie."

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in