Een uitgeruste oogopslag dankzij… een bril?

Slecht geslapen, overgang, genetisch bepaald, ouder worden – bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met donkere kringen onder de ogen. Camoufleren lukt meestal nog wel, smeren is over het algemeen redelijk kansloos.

Laat Salma Hayek (54) er nu ook last van hebben. Zij postte onlangs een hip nieuw gadget om fris en fruitig op de foto te kunnen. "Nieuwe technologie tegen kringen," meldde ze bij de foto waarop ze de Dr Gross’s DRx Spectralite EyeCare Pro bril van dr. Dennis Gross draagt.

Net als de gezichtsbedekkende LED-maskers waar modellen mee weglopen, werkt de bril met LED-licht: 80 lichtjes in het rode licht spectrum dringen diep in de huid door. Volgens Gross stimuleert het licht de cellen om aan de slag te gaan, boost het de productie van collageen en helpt het huid zich te vernieuwen.

Article continues after the ad

Daarnaast zou het licht fijne lijntjes verzachten, rimpelige oogleden plumpen en glow een handje helpen. Donkere kringen verdwijnen er niet mee, maar worden wel minder zichtbaar als de huid die eroverheen ligt wat voller wordt. De bril kost krap 200 euro, je hoeft 'm per dag slechts drie minuten te dragen. Salma heeft nog geen update gegeven van haar bevindingen, dus buyer beware.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in