Grijs? Metallic-tinten maken het levendig en helemaal hip
Grijs? Metallic-tinten maken het levendig en helemaal hip

En heb je al gehoord van The Money Piece? 

Zolang de coronabeperkingen nog bestaan en reizen en uitgaan er niet inzitten, zullen mensen zoeken naar andere manieren om zich uit te drukken. Een van die manieren is van haarkleur veranderen. Dat is steeds populairder omdat velen zichzelf steeds op een scherm terugzien, en dan wil je wel eens wat anders.

Article continues after the ad

(c) Wella Professionals

Vorig jaar raakten levendige kleuren als koraal en perzik al in zwang bij fashionista's. Wie iets minder wilde opvallen, koos voor de pastelversie, in de vorm van highlights. Die trend zet door, met haarkleuren die niet van nature voorkomen, zoals cantaloupe (roze met een vleugje bruin) en rosewood (bruin met een vleugje roze). Deze tinten staan vooral blondines en mensen met donkerblond haar goed.

(c) The Painted Bunny

Blauw is het nieuwe zwart, volgens kleurspecialisten, die in 2020 al een comeback zagen van zwart haar. Dit jaar gaan daar 'bluelights' overheen, wat zwart haar een prachtige diepte en glans geeft.

Voor wie zwart te ver gaat, ook pruim, bordeaux, framboos en aubergine – haarkleuren die in de jaren negentig populair waren - maken een comeback, soms als haarkleur, maar ook in de vorm van highlights en lowlights. Ze zijn heel geschikt voor brunettes die graag wat meer leven in hun lokken willen.  

(c) L'Oréal Professional

Voor de silverati die hun natuurlijke haarkleur hebben omarmd worden metallic tinten hip: staalgrijs, zilvergrijs, tin, duif, wolk of een mengeling daarvan, maar wel in combinatie met een glansspray om het extra op te lichten. Nu al trending: zilver.

(c) Beyoncé

Blijvertje: The Money Piece, geschikt voor mensen die een volledig andere haarkleur te ver gaat. Het zijn een soort chunky highights in de plukken die je gezicht omlijsten. Dat kan subtiel, maar ook met een groot contrast. Het is bovendien iets wat je vrij simpel zelf thuis kan doen en ook dát past bij de haartrends van nu.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in