Cosmetisch arts Leonie Schelke verklapt een toptip aan Nouveau.

Cosmetisch arts Leonie Schelke houdt zelf altijd de lippen stijf op elkaar als het over haar clientèle gaat, maar geloof ons, er zitten BN’ers bij. Onze hoofdredacteur Claudia is in ieder geval fan, dus is er geen betere deskundige denkbaar om je fris en fruitig door de coronacrisis te slepen.

Want nu je je favoriete adresjes een tijdje gesloten zijn, wil je vast wel je huidconditie ‘als een pro’ blijven verbeteren. Zo tipt Leonie Schelke, cosmetisch arts en fleboloog (spatader-specialist) bij o.a. Erasmus MC, een dermaroller te gebruiken.

Deze skin-tool is sinds enkele jaren ook verkrijgbaar in thuisvarianten, geïnspireerd op een professionele microneedling behandeling om het regeneratieproces van de huid aan te wakkeren.

Article continues after the ad

"De dermaroller maakt minuscule speldenprikjes ofwel kanaaltjes in de opperhuid," zegt Leonie Schelke. "Door deze gecontroleerde vorm van ‘huidschade’ wordt de huid gestimuleerd zichzelf te herstellen, dat de aanmaak van collageen en elastine-vezels kan bevorderen."

Leonie: "Na het rollen worden ook actieve ingrediënten uit een serum of booster/ampul, zoals retinol of vitamine C, beter opgenomen. Voor eigen gebruik zijn er verschillende maten qua naaldgrootte, variërend van 0,3 mm of 0,5 mm. Je kunt het elke avond doen, direct na de reiniging, maar ook om de dag als je het te gevoelig vindt."

Zo pak je het aan

"Plaats de roller op een schone huid en strijk in een constante beweging; strijk twee tot drie keer over dezelfde plek heen en weer, en in verschillende richtingen, terwijl je met je andere hand de huid zachtjes ‘strak’ spant," Leonie Schelke. Alleen als je een huid met rosacea, couperose of acne hebt, is deze behandeling niet geschikt. Ook belangrijk: reinig de roller grondig na elk gebruik, en breng de volgende ochtend een crème met hoge SPF (UVA/UVB bescherming) aan.

Openingsfoto (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!