Mis jij je facial ook zo?

We missen veel aan de salon, maar hoe onze huid eruit ziet na een verse gezichtsbehandeling misschien nog wel het meest. Gelukkig weet Dany Diop raad.

Met onder andere Carice van Houten en Halina Reijn als vaste klanten weet je dat het met de gouden handjes van de glowkoning van Nederland wel goed zit. Hij deelt met ons zijn geweldige tips voor de lekkerste gezichtsbehandeling thuis.

IJskoud

Article continues after the ad

De warme doekjes kennen we, maar Dany tipt juist ook een koude treatment. “Leg een vochtig gastendoekje vijf minuten in de diepvries, of doop in een bak met ijsklontjes en vouw deze eveneens voorzichtig over het gezicht – een aanrader als tussenstap bij een dubbele reiniging (olie, milk, mousse)."

Even de tijd nemen voor een ‘facial stimulation’ werkt volgens de favoriete  huiddeskundige van topmodellen ook gegarandeerd een frisse gloed op. “Korte knijpbewegingen in de huid maken met je vingers - van onderaf naar boven -  stimuleert aanzienlijk de doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker de huid verlaten."

Maskeren, maskeren, maskeren

Meer tips? "Eén tot vier keer per week een rijk voedend en regenererend masker nemen is after 40 ook één van de beste selfcare investeringen. Zelf maken? Doe twee eetlepels avocado-olie in een kom en enkele druppels appelazijn erbij, met een theelepel fijngemalen Himalaya-zout; goed roeren en dit mengsel op gezicht en decolleté aanbrengen, laten inwerken en goed afspoelen."

Daarnaast is smeren geblazen het devies. Dany: "Gebruik elke dag, ochtend en avond, een intensief herstellend serum, zoals mijn favoriet tegen inflammation, het Osmosis +MD Rescue Epidermal Repair Serum.”

Daar kunnen we mee aan de slag!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in