Er zijn vier verrukkelijke nieuwe parfums!

Geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van thuisbasis Oman heeft Amouage vier nieuwe geuren uitgebracht. Enclave, Crimson Rocks, Ashore en Meander vallen samen onder de Renaissance collectie waarvan de flacons een adembenemende € 300 per stuk kosten.

Article continues after the ad

De geuren zijn gemaakt door bekende parfumeurs als Domitille Michalon-Bertier (Crimson Rocks), Mackenzie Reilly (Ashore en Meander) en Julien Rasquinet (Enclave). Wat hebben ze te bieden?

Enclave is geïnspireerd op de zonsondergang in de fjorden van Musandan: het frisse van de zee, gecombineerd met zondoorstoofd land.

Munt en kardemon gaan over in amber, labdanum, kaneelolie en saffiano om te eindigen in vetiver.

Crimson Rocks vangt de sfeer van de majestueuze Al Hajar bergen in de schemering.

Deze geur is een en al roos, aangevuld met kaneel en honing met als basis eiken- en cederhout.

Aan de kust van Ras Al Jinz heb je gedurende hoogzomer het moment dat de zon haar hoogste punt bereikt: Ashore. Het is er dan surrealistisch licht met alleen de wind die uit het oosten komt en de geur van specerijen meedraagt.

Ashore is een witte geur met jasmijn, ambergris en sandelhout die wordt aangevuld met kardemon en kurkuma, die komen aanwaaien als specerijen uit India.

Je verwacht het niet van een land in het Midden-Oosten, maar Oman kent een moessonseizoen (de Khareef) waarin de bergbeken vol zitten, de bergen groen kleuren en ertussen mist hangt.

Meander is hierop geïnspireerd: wierook en rokerige vetiver, rijke groene elementen als cypriol en jonquille met sandelhout, wortelhart en iriswortel als de geur van de karamelkleurige aarde. En nu willen we eigenlijk óók graag naar Oman.

Foto's © Amouage, met dank aan Nouveau's niche detective Corrie Vorst