Spannende namen, prachtige parfums.

Voor wie iets bijzonders op de toilettafel wil dat echt een beleving is om te dragen: Francesca Bianchi is een Italiaanse parfumeur die woont in Amsterdam en werkt met de mooiste 'rauwe' en pure ingrediënten uit parfumhoofdstad Grasse en haar geuren bij een ambachtelijk atelier in Italië laat maken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Francesca Bianchi Perfumes (@francesca_w) op

Haar parfums komen voort uit haar fascinatie voor essentiële oliën. "Nadat ik een studie kunstgeschiedenis in Florence had afgerond, begon mijn liefde voor parfums maken dankzij een boek over natuurlijk parfumeren en een handvol essentiële oliën," zegt ze. "Vanaf dat moment leer en experimenteer ik zelfstandig."

Article continues after the ad

Bianchi's eerste drie geuren kwamen in 2016 uit. Inmiddels is er keuze uit tien, met veelbelovende namen als Sticky Fingers, Cuir Soyeux en Under My Skin. Voor wie ze wil verkennen zijn er discovery sets verkrijgbaar, een 'groot' flesje van 30 ml kost 98 euro. 

"Een geur creëren is een erg lang en complex proces," zegt Francesca. "Ik moet leven als een kluizenaar om een formule uit te werken als ik aan het mengen ben. Bij elke druppel die ik toevoeg hou ik mijn adem in, alsof het een heilig ritueel is. Op die extatische en stille momenten voel ik me een alchemist die, door een transformatie, het leven geeft aan iets nieuws, dat meer is dan materialen simpelweg samenvoegen."

Foto's (c) Francesca Bianchi

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in