© Dr. Hauschka
© Dr. Hauschka

Even voorstellen: 5 labels die goed zijn voor het milieu.

In de beautywereld zijn kreten als biologisch, organic en groen populair, maar dat wil niet automatisch zeggen dat ze ook goed voor je huid zijn. Die kan ook prima gedijen op cosmetica met kunstmatige toevoegingen. Wel is het zo dat producten met het EcoCert keurmerk veel minder belastend zijn voor het milieu dan gewone merken. We stellen vijf groentjes aan je voor:

Mádara

Article continues after the ad

Mádara Organic Skincare & Make-up uit Letland heeft een volledig natuurlijke cosmeticalijn. Die bevat alleen biologische ingrediënten die gecertificeerd zijn, zoals bloesems en kruidenextracten die uit het Baltisch gebied komen.

Alle Mádara producten zijn EcoCert gecertificeerd, dierproefvrij en veelal ook vegan, glutenvrij of notenvrij en de verpakkingen zijn milieuvriendelijk en recyclebaar.

Votary

Dit groene label begon aan de keukentafel van make-upartiest Arabella Preston.Ze begon pure plantaardige oliën te mengen om haar eigen huid te reinigen en die intensieve reiniging vormt nog altijd de basis van het bijbehorende beautyregiem.

Het merk is volledig vegan, de flesjes worden gemaakt van gerecycled glas, de verpakkingen kunnen worden gerrecycles en de antibreukchips in de verpakking kunnen in de biobak: ze zijn gemaakt van zetmeel.

Boho Green Make-up

Boho Cosmetics staat voor mooie biologisch gecertificeerde make-up in kleuren die altijd on-trend zijn.

Diep gepigmenteerd, volledig op natuurlijke basis, heeft een briljante pigmentatie en is toch heel betaalbaar.

Dr. Hauschka

De klassieker: Dr. Hauschka houdt zich al sinds 1967 bezig met duurzaamheid en levert gecertificeerde biologische en natuurlijke cosmetica op basis van heilzame planten voor gezicht, lichaam en make-up.

Populairste product: de onvolprezen rozencrème, tegenwoordig ook verkrijgbaar in een luchtigere versie.

Kora Organics

Ontwikkeld door model Miranda Kerr: Kora Organics, gemaakt van gecertificeerde biologische en natuurlijke ingrediënten en een vleugje zweverigheid: 

"Elk product wordt tijdens het productieproces gefilterd door rozenkwarts kristallen om de vibratie van liefde in de producten en op u te brengen. Zoals Miranda zegt: "Een gezonde huid is de mooiste huid." Hmm – het EcoCert label wijst in ieder geval op duurzaamheid.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in