Een vleugje 1001 nacht voor zwoele avonden.

Na een tsunami aan bloemengeuren zijn opeens oud parfums weer erg populair. Oud is sensueel, warm en houtachtig, de geurolie wordt verkregen uit de hars van de exotische agarhoutboom. Het zijn intense geuren die vragen om zûnig doseren. Wel kleuren ze prachtig bij warm weer en zomeravonden, en kunnen ze je het gevoel geven dat je in een binnentuin vol bloemen in het Midden-Oosten zit. We tippen er een paar:

Fleur du Désert

Fleur du Désert is de nieuwste oud-geur die parfumeur Jacques Cavallier Belletrud maakte voor Louis Vuitton.

Article continues after the ad

Hij past in het rijtje Ombre Nomade, Les Sables Roses en Nuit de Feu. De geur draait om de bloemen uit het Midden-Oosten: jasmijn, oranjebloesem en roos.

Tom Ford Oud Wood

Uit de Private Blend lijn van Tom Ford, met Vetiver, Sandelhout en Agarwood als hartnoten.

Mooi in evenwicht – vooral het warme van hout en specerijen, niet heel bloemig oriëntaals.

Jo Malone Oud & Bergamot

Dit parfum is een gewaagde mix van het warme, rokerige van oud, met het frisse heldere van bergamot en sinaasappel. Een goede keuze als diep oud je zwaar is.

Atkinsons Oud Save The Queen

De oud zit hier verstopt in de basisnoot. De geur opent met Earl Grey en kruidnagel, de hartnoot is jasmijn en daarna rolt de warme oudnoot uit.

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood

Dit is een wat meer bloemige oud, met roos en kamille, voor als je houdt van zoete en warme geuren.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in