Dit voorjaar wilden we alleen het allerbeste.

Coronatijden hebben gekke dingen met ons gedaan. Aan het begin van de pandemie stond alles in het teken van zelfzorg, van lief zijn voor onszelf. Daar hoorden natuurlijk óók de nodige verwenproducten bij.

Nu het stof langzaam wat gaat liggen, wordt bekend wat we met z'n alleen gekocht hebben in die periode. En dat levert op Britse bodem nu een heerlijke lijst op met tien beautyproducten die je écht niet wilt missen, ook als je in Nederland woont.

Hier zijn ze, in no particular order.

Article continues after the ad

1. Olaplex No. 3 Hair Perfector — circa 25 euro voor 100 ml

Dag gespleten punten. Wat je haar ook overkomen is, met deze nieuwe klassieker tover je je lokken weer zacht en sterk (ook uitstekend te gebruiken als slaaphaarmasker!).

2. Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder — circa 45 euro

Een dijk van een los poeder, handig voor tijdens al die Teams/Meetings/Zooms.

3. Pixi Glow Tonic — circa 25 euro voor 250 ml

Een gezonde glow in barre tijden was zo geregeld met deze AHA-toner die dode huidcellen wegtovert.

4. Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base — circa 55 euro voor 50 ml

Een heerlijke crème vol vitamines die een heerlijk zacht gevoel geeft en het heel goed doet onder make-up, op die lockdowndagen dat je het droeg dan.

5. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Hydration Support Formula — 7 euro voor 30 ml

Een vochtbom in barre tijden van het superbudgetproof maar toch enorm hoog aangeschreven The Ordinary. Just what the doctor ordered.

6. The Ordinary High Adherence Silicone Primer — 5 euro voor 30 ml

Nog zo'n topper van The Ordinary: deze primer die korte metten maakt met zichtbare poriën en je make-up langhoudender maakt. Voor lange vergaderdagen ideaal.

7. The Ordinary Natural Moisturising Factors + HA — 6 euro voor 30 ml

Nog een product uit die lijn (deze top tien komt immers uit een Brits onderzoek en daar is het merk al een stuk bekender dan hier in Nederland): een moisturizer voor iedereen, met de beste prijs ooit.

8. The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG — 7 euro voor 30 ml

De laatste Ordinary uit de lijst, maar wel een knaller: een oogserum met cafeïne erin om puffiness te verhelpen én donkere kringen aan te pakken. Hoezo moe coronahoofd?

9. Olaplex Shampoo and Conditioner — circa 60 euro voor 2x 250 ml

Nog een fijne Olaplex, ditmaal een duo. Een vochtboost en volop glans voor zelfs het meest beschadigde of droge haar.

10. Real Techniques Everyday Essentials Set — 23 euro voor vier kwasten en een sponsje

De fijnste make-upkwasten, met een heel fijn prijsje. In de UK superpopulair (de dames van Real Techniques komen uit Londen), maar in Nederland ook breed voorradig bij drogisten en parfumerieën. Koop je een set dan kun je gelijk uitgebreid uitproberen.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in