Zonder geknoei snel lekker koel!
Zonder geknoei snel lekker koel!

Even onderuit met de ogen dicht – aaah…

Heerlijk om even mee af te koelen en je huid een oppepper te geven: een verfrissend (vlies)masker. Gezien de rijke keuze en omdat het al warm genoeg is: de Nouveau Masker Edit, Categorie Komkommer, Aloe en Munt!

Zuid-Korea is op dit moment de grote beautyinnovator. Zo ook de Holika Holika Pure Essence Sheet Maskers: ze zijn gemaakt van flinterdunne sheets voor nauw contact met de huid en een betere penetratie van actieve ingrediënten. Deze bevat komkommer en aloe vera en na 15-20 minuten intrekken dep je het serum verder in de huid, voor optimaal resultaat (Little Wonderland, € 2)  

Article continues after the ad

Komkommerextract, hyaluronzuur (helpt vocht in de huid vast te houden) en cactusbloemextract dat helpt bij de opname in de huid zijn de ingrediënten van dit A'pieu vliesmasker dat is gemaakt van vezels van de eucalyptusboom – dat klinkt ook al lekker koel (Dermarolling € 1)

Het Montagne 7th Heaven komkommermasker is een peel-off variant. Lekker fris gevoel na afloop, maar het intrekken is niet per se heel verkoelend (circa € 2, verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen)

The Body Shop heeft een topper aan dit hydraterende, 100% vegan Aloe Calm Sheet Mask. Het is verrijkt met komkommerextract en biologische fair trade aloë vera. Dankzij het biologisch afbreekbare materiaal waarvan het masker is gemaakt, mag het na gebruik gewoon in de compostbak The Body Shop € 5).

De meeste vliesmaskers hebben een inwerktijd van 20 minuten, FlashMasque Hydrate van Patchology doet het in vijf minuten. Werkzame stoffen als hyaluronzuur, vitamine B en betaïne geven een vochtboost en voelen heerlijk koel aan (Douglas € 5,60)

Nog eentje uit Korea: dit JiinJu komkommermasker vermindert roodheid terwijl het hydrateert en verfrist. Naast komkommer bevat de formule ook andere verzachtende ingrediënten zoals aloe vera en kamille (Koreosity € 3,50)

Het Rituals Hydrating Bio-Cellulose Sheetmasker van The Ritual of Namasté is doordrenkt met een hydraterend serum op basis van hyaluronzuur en aloë vera. Dit verzacht en hydrateert de huid intensief (Douglas € 9,90)

Qua prijs-kwaliteit een topper: het peel off masker van Etos met komkommer- en citrusextract (€ 1)

Het Dermaroller Cool Mask is een hydraterend en verkoelend masker met hyaluronzuur, vitamine E en een mix van peptiden. Aan de prijs, wel intensieve hydratie (BeautyFashionShop € 11,15)

Sheet Mask Hydro Kick met watermunt, agave en cactuswater springt eruit in frisheid én duurzaamheid: Clean Beauty: biologisch afbreekbaar & 100% natuurlijk (Kneipp € 4)

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in