Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een brrrr-moment op warme dagen: thuis aan de cryotherapie

Behoefte aan een beetje verkoeling slash een momentje voor jezelf? Cryotherapie voor thuis: zalig op warme dagen.

Cryotherapie? Dat doe je vanaf nu gewoon thuis!

Cryotherapie mag dan relatief nieuw zijn in beautyland, er zijn al tal van handige thuistools verkrijgbaar zodat je voor je koele behandeling niet meer naar de salon hoeft. 

Ideaal in warme weken, maar ook voor puffy gezichtjes na een korte nacht, teveel alcohol of een allergie. Wil je snel van je opgeblazen ogen en wangen af, dan is cryotherapie een aanrader. En er zijn allerlei fijne apparaatjes, van ijsroller tot compleet bevroren masker, die je daarbij helpen.

Door de intense kou trekken je bloedvaatjes samen en worden je poriën kleiner. Er komt ook meer bloed en zuurstof in je gezicht, waardoor je een lekkere glow krijgt. O, en het voelt gewoon heel erg lekker, of je nou oververhit of gewoon moe bent.

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Clarins

Cryotherapie in een potje. Met onder andere menthol, waardoor het masker een beetje tintelt en je dramatisch afkoelt. In tien minuten krijgt je huid een heerlijke boost in hydratatie en glow. Echt het facial-gevoel voor thuis.

Nurse Jamie Super-Cryo Massaging Orbs

Van de facialist die ook regelmatig Kim Kardashian onder handen neemt. Het is zoals het klinkt: een fijne koude bol om je gezicht mee te masseren.

Ice Roller 

Deze zijn ook in Nederland te krijgen van legio merken (kijk maar eens op Bol.com of Amazon bijvoorbeeld). Het is een ijskoude roller voor je gezicht, zonder verdere fratsen. Goed voor de doorbloeding en heerlijk verkoelend en handzaam.

Sheetmasks

Gratis bonustip: bij warm weer kun je natuurlijk ook gewoon elk sheet mask dat je wilt gebruiken even een half uurtje in de koelkast leggen voor je 'm opdoet. Geldt trouwens ook voor maskers uit potjes. Extra verkwikkend, met dit weer wel zo fijn.

Hoofdfoto: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in