Een antiek Hollywoodgeheim voor bijna nop.

Tuurlijk, je kunt aan de Botox om je rimpels aan te pakken. Maar dat is in lockdowntijden geen optie en... er schijnt een veel voordeligere optie te zijn. Waar ze in Hollywood, hoe kan het ook anders, al decennia blij gebruik van maken.

Frownies heet het slechts bewaarde geheim van de A-list. Een soort diep niet chique bruine pleister die je nat maakt en vervolgens hard opdroogt op je gezicht. En dan als een soort van gipsje je gezichtsspieren helpt in de plooi te blijven. Tijdens je slaap bijvoorbeeld.

Het is een uitvinding die al uit 1889 stamt (en zo zien ze er ook uit), maar volgens blije klanten overal ter wereld werkt de oplossing als een trein: minimaal drie uur lang opgeplakt laten, en je rimpels worden direct al minder diep. Op lange termijn train je je spieren om, bijvoorbeeld, minder te fronsen. 

Article continues after the ad

Het ziet er natuurlijk niet uit (Frownies zijn er vooral om 's nachts te dragen), maar wat weerhoudt je eigenlijk, als je in je eentje achter de computer thuis zit en geen videocalls hebt?

Proberen kan altijd, want in tegenstelling tot veel geheimen van de rich and famous zijn ze bepaald niet duur. Een pakje met daarin 144 pleisters kost je via Amazon 29 euro, en daar doe je zo acht tot zestien weken mee. Ook leuk: er zijn setjes voor je voorhoofd en frons én voor ogen en mond, dus je kunt gericht aan de slag.

Het is er de tijd voor, zullen we maar zeggen.

Beeld: Getty Images/Frownies

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in