Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bakuchiol: het milde zusje van retinol wil je echt eens proberen

Bakuchiol belooft hét winterse skincare-ingrediënt te worden. Zachter dan retinol, wél doeltreffend.

Ben jij al aan de bakuchiol?

Bakuchiol. De écht doorgewinterde beautyfan komt het al een tijdje overal tegen, maar het is je vergeven als je er nog nóóit van hebt gehoord. Het is momenteel de heilige graal op skincaregebied, dus we praten je even bij.

Wat is het?

Bakuchiol is een ingrediënt van plantaardige oorsprong, afkomstig van de Babchiplant (Psoralea corylifolia), die in de traditionele Aziatische geneeskunde geroemd wordt om haar anti-aging eigenschappen. Het vervaagt lijntjes en rimpels en de krachte antioxidanten beschermen je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast zorgt bakuchiol ook nog eens voor een egaal huidje met minder pigmentvlekken en stimuleert het de aanmaak van collageen. En ja: dan ben je een alleskunner.

Liv Botanics

Hoe anders is het dan retinol?

Over retinol horen we al jaren niets dan goed, en dat doet op papier toch min of meer hetzelfde als bakuchiol? Er zijn inderdaad veel overeenkomsten. Maar bakuchiol werkt krachtiger, bevordert de celactiviteit en beschermt de huid beter tegen schade dan retinol. Bovendien is het vriendelijker voor de wat gevoeligere huidjes.

Hoe kom je eraan?

In Nederland maakt good old NIVEA producten met bakuchiol erin, de dag- en nachtcrème Cellular Expert Lift die gewoon te krijgen is bij de drogist. Ook het gelauwerde en voordelige the INKEY List heeft er een crème mee die je voor een heel vriendelijk prijsje eens kunt uitproberen. Allebei fijne instappers.

Ben je al om, dan zou je deze topper van het Nederlandse Liv Botanics kunnen proberen: een heerlijke olie die ook nog eens zalig ruikt en heel milieuvriendelijk is gemaakt.

Waarom niet eens proberen, zouden wij zeggen. Zeker als retinol je al eens op droogheid of roodheid is komen te staan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in