Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beetje pips? Dit zijn de 11 beste zelfbruiners!

Van een beetje glow kijk je meteen blijer in de spiegel. Eind februari na een periode met eindeloos veel regen – het is geen wonder als je teint in standje winterslaap staat. En daar is snel iets aan te doen met een vleugje zelfbruiner. Veiliger dan zonnen, instant glow. We zetten de prettigste p...

Beetje pips? Dit zijn de 11 beste zelfbruiners!

Van een beetje glow kijk je meteen blijer in de spiegel.

Eind februari na een periode met eindeloos veel regen – het is geen wonder als je teint in standje winterslaap staat.

En daar is snel iets aan te doen met een vleugje zelfbruiner. Veiliger dan zonnen, instant glow. We zetten de prettigste producten voor je op een rij.

Ecologisch 

Het Italiaanse merk That’so heeft fijne ecologische self tan producten. Ze ruiken heerlijk, geven een egale mooie bruine kleur, vlekken niet en geven niet af. Tegelijkertijd verzorgen ze de huid door toevoeging van onder andere Aloë Vera en Matrixyl dat sterk anti verouderend werkt. Keuze uit een breed assortiment aan self tan producten die 2% tot 10% DHA bevatten, je kunt dus zelfbruinen in de mate die je zelf voor ogen hebt. We tippen de Golden Age Anti-Age spray.

Teamwork

Radiance-Plus Golden Glow Booster for Face van Clarins kun je Mengen met je dag- en nachtcrème: verzorging en bruining ineen, dus.

Vegan zelfbruiner

Mádara biedt dierproefvrije, vegan vriendelijke, natuurlijke & ECOCERT/Cosmos gecertificeerde huidverzorging en make-up. In de collectie vind je Fake It Natural Look Selftan Milk for body (€ 27) die zorgt voor een streeploze, egale dekking en een subtiel gouden teint die in meerdere lagen kan worden opgebouwd. De formule is vegan, ruikt fantastisch, trekt snel in en geeft binnen 4 tot 6 uur een natuurlijk effect. Verrijkt met hyaluronzuur, krachtige antioxidanten en verzachtende jojoba olie.

Nog eentje: Fake It Healthy Glow Self Tan Serum for face (€ 29,95) is speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Deze natuurlijke, vegan en Cosmos gecertificeerde self-tanner geeft in 4 tot 6 uur tijd een subtiele, sun-kissed glow en werkt voor lichte tot medium huidtinten. De formule met frambozenzaadolie, sheaboter, multi- moleculair hyaluronzuur en vitamine E hydrateert, egaliseert en verzacht de huid. Het serum wordt snel opgenomen en geeft niet af. Fake It for face geeft een delicaat, natuurlijk resultaat en een stralende terug-van-vakantie-look.

Fan favoriet

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer is nog altijd een favorietje. Deze zelfbruinende bodymilk zorgt voor een perfect egale, bruine teint zonder strepen.

Primeur

‘s Werelds eerste echte op olie gebaseerde zelfbruiner is Wonder Oil van Tan-Luxe, een  anti-aging lichaamsbehandeling die hydrateert, verheldert en verstevigt. Je brengt 'm aan met een roller en hij is prettig voor als je een (erg) droge huid hebt.

Budgetproof

Voor wie er niet teveel aan uit wil geven: Nivea Body Lotion Bronze. Biedt een zijdezachte, natuurlijk gebruinde huid, perfect gevoed en gehydrateerd.

Fijne mousse I

Self Tan Express St. Tropez: uiterst snelle self tanning mousse van topkwaliteit van het merk dat al 29 jaar vrij legendarisch is op gebied van bruinen.

Fijne mousse II

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark is een lichtgewicht zelfbruinend schuim, verrijkt met aloë vera. Het ruikt naar kokos, voor het betere dagje strandgevoel. Het effect is vrij sterk. Heb je een lichte huid, dan zal de Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Foam je vermoedelijk meer flatteren, qua golden glow.

De snelste

Met enkele druppels Magic Drops Selftan van Collistar krijgt je huid binnen een uur goudbruine kleur. Bonuspunten voor het feit dat je het heel makkelijk aanbrengt. Er is een speciale versie voor je benen: zelfde snelle effect, iets intenser dan de druppels voor je gezicht.

Clean Beauty

De Wonder zelfbruiningsfoam van Minetan is een ontstekingsremmende, huidverjongende bruiningsbehandeling verrijkt met hyaluronzuur en vol met huidvoedende vitaminen A, C, B3 en E. Het betreft een Clean Beauty-item:  dierproefvrije producten zonder bepaalde controversiële ingrediënten.

Glow to Go

En dan nog deze: geen zelfbruiner, maar het Glow to Go palette van Dr. Hauschka. Dit limited edition make-up setje heeft drie verschillende poeders die je perfect onderweg kan gebruiken. De Color Correcting Powder tovert direct een egale teint, de Bronzing Powder zorgt voor een frisse sunkissed glow en de Highlighter voegt stralende accenten toe - voor elke huid en teint. Het palletje komt in een toilettasje met een poederkwast.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in