Stralender en egaler je eigen badkamer uitkomen? Dat kán.

Microdermabrasie is een populaire behandeling om een heel scala aan huidproblemen mee aan te pakken, van het verfijnen van lijntjes tot het egaliseren van oneffenheden. Bij deze mechanische peeling worden dode huidcellen verwijderd waardoor de structuur van de huid verbetert.

Article continues after the ad

Lees ook: 

Letterlijk betekent microdermabrasie ‘huid (derma) afslijpen (brasie) op microniveau’. En dat is precies wat de behandeling in de schoonheidssalon inhoudt: onder hoge druk worden kleine kristallen op de huid geblazen die de bovenste huidlaag afslijpen, zodat de rozige nieuw huidlaag eronder aan de oppervlakte komt te liggen.

Omdat behandeling in de schoonheidssalon er momenteel niet in zit, kun je uitwijken naar een doe-het-zelf alternatief, zoals de Silk’n ReVit Prestige (Douglas € 131). Deze werkt niet met losse kristallen, maar met een tip die exfolieert. De dode huidcellen worden door het apparaatje opgezogen en opgevangen in een verwisselbaar filter.

Volgens een vergelijkbaar principe werkt de PMD Personal Microderm – International (Look Fantastic € 135)

Lees ook: 

De Breurer slijpt ook met tolletjes naar keuze, in dit geval was je na afloop de dode huidcellen gewoon van je gezicht (Otto € 125)

Openingsfoto (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!