Geen salonbezoek, geen probleem. Nouveau helpt je op weg naar de perfecte thuisfacial.

Een facial kun je op zich rustig een keer een maandje overslaan. Maar in deze tijden willen we dat niet. Me time is juist zo belangrijk thuis. Gelukkig kun je veel doen om je huid vanuit je eigen badkamer in de watten te leggen. Een fijn relaxmoment dit weekend.

Maak een hot towel

Pure luxe, zo'n warm handdoekje. Maar thuis heel makkelijk na te doen. Verwarm een vochtig gastendoekje gedurende 20 seconden in de magnetron of doop 'm in heet water, knijp uit en leg voorzichtig over het gezicht. Helemaal een aanrader als extra tussenstapje tussen je oliereiniging en je volgende cleanser.

Article continues after the ad

Stoom je schoon

Lekker tijd maken voor een ‘facial steam’ wekt gegarandeerd een frisse gloed op. Het idee: door het stomen openen de poriën waardoor vuildeeltjes makkelijker de huid verlaten. Giet kokend water in een kom, en doe er enkele druppels etherische olie bij (kamille, lavendel, citroen) of een speciale beautythee (o.a. van KLEI Beauty, Loïs Lee).

Masker op

Eén tot twee keer per week een masker nemen is één van de beste selfcare investeringen, en grote kans dat je al wat maskerwaar in huis hebt. Kies liever voor een rijk anti-aging crèmemasker dat twintig minuten moet inwerken dan voor een quick fix sheetmasker; die zijn minder voedend. (Bijvoorbeeld deze van Peter Thomas Roth).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in