Deze weken vragen om zelfredzaamheid op het gebied van beauty. Nouveau helpt je even op weg.

Gezien het nieuws zijn het champagneproblemen, maar toch: als je gelnagels hebt, is het wel verdraaid lastig dat de nagelsalon dicht is, want je nagels groeien intussen wel door. What to do?

Uitstek met laktruc

Article continues after the ad

Om het afweken van gellak zo lang mogelijk uit te stellen, kun je ze creatief lakken. Probeer bijvoorbeeld een vervlogen catwalktrend als de reverse french. Dan kleur je het halve maantje uitgroei vanaf de nagelriem in met een contrasterende kleur. Zorg dat het kwastje minimaal lak bevat, en zet de haartjes recht op het smalle stukje nagel om netjes een dun lijntje tegen de nagelriem aan te brengen. Uitschieters op je gellak kun je dan met een wattenstaafje met remover, zonder aceton, makkelijk eraf deppen. Heb je bijvoorbeeld vuurrode gellak nagels, dan is een colorclash met fuchsia of oranje trés YSL meets Gucci.

Als ze er écht afmoeten

Blijft de nagelsalon dicht, dan zal uiteindelijk het moment komen waarop ze er toch af moeten. Ga hierbij liever niet aan de slag met elektrische doe-het-zelf slijptolletjes aan de slag. Dit is echt iets voor de specialist, het risico is groot dat je het nagelbed extra beschadigd

Knip om te beginnen de nagels (gel, acryl, solar) eerst zo kort als mogelijk en vijl het oppervlak dan voorzichtig, zodat de bovenlaag lak al iets dunner en losser is. Vervolgens kun je de rest losweken, met een acetonremover of pure aceton. Doordrenk hier een watje of stukje keukenrol mee en vouw het om elke nagel.

Wikkel ze dicht met aluminiumfolie zodat de remover goed kan intrekken en laat minstens dertig minuten sudderen. Met een bokkenpootje, lepel of stokje met stompe punt kun je de gel dan voorzichtig eraf pulken. Was grondig de handen met een hydraterende zeep en smeer ze direct in met een voedende crème.

In deze periode van veelvuldig handen wassen, zal de huid al aangetast zijn; een badje aceton doet daar nog een schep bovenop. Laat je nagels daarom een paar weken met rust: niet lakken, enkel een laagje nagelverharder gebruiken. Pamper ze bovendien elke avond voor het slapen met een voedende (nagelriem)olie, zoals pure amandelolie of jojoba-olie om de schade te herstellen. Zien nagels en nagelriemen er rustig uit, dan kun je na een maand of wat weer zelf gaan lakken, mocht de nagelsalon dan nog niet open zijn.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in