Ter ere van Wereld Bijendag 🐝

Het is vandaag World Bee Day, uitgeroepen door de Verenigde Naties om wereldwijd aandacht te vragen voor het belang van bijen. Dat zijn heel nuttige dieren: 75% van de voedselgewassen afhankelijk is van de bestuiving van insecten en bijen nemen het grootste deel van deze belangrijke taak op zich.

Bijen leveren echter ook een bijdrage een keur aan beautyproducten, zonder daar zelf onder te lijden. Ter ere van Bijendag de buzz on Bee Beauty!

Bijenwas

Bijenwas is een vettige die door sommige soorten bijen wordt geproduceerd. Ze maken er de wanden van de cellen van, die zich in het nest in de raten bevinden en waarin honing en stuifmeel worden opgeslagen en jong bijenbroed wordt opgekweekt.

Article continues after the ad

In crĂšmes en cosmetica wordt veel gebruik gemaakt van bijenwas, zoals in de Volume Mascara, handcrĂšme en lippenbalsem van Dr. Hauschka.

Bijengif

In cosmetica wordt bijengif ingezet om je het huidje van een twintigjarige en lippen Ă  la Angelina Jolie te bezorgen. Het gaat hier om apitoxine dat bloed naar het weefsel trekt, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd, met als resultaat een vollere huid.

Het kan nog niet worden nagemaakt in het lab, maar er is een bij-vriendelijke methode om het te 'oogsten'. Er worden een raster voor de korf geplaatst waar zwakstroom op staat. Vliegt een bij hier tegen, dan zal ie steken en wat gif loslaten, maar zijn angel houden en gewoon verder vliegen. Desalniettemin: misschien niet geschikt voor wie vega / vegan principes heeft.

Wie het toch wil proberen: Rodial voor huidverzorging, de 4D lip-injectorset van Mooy Clinics voor de lippen (niet voor watjes, het kan behoorlijk tintelen).

Honing 

Gezichtsmaskers, haarmaskers, douchegels, zeep – honing zou een extra voedend en verzachtend effect hebben. 

Parfums

Honey Aoud Montale, Honey Marc Jacobs, Honeymania Bodyshop, Eau de Miel van L'Occitane en Provence, Philosophy Pure Honey, Demeter Fragrance Honey, Alkemia Perfumes Ambrosia – in parfums is honing een populair ingrediĂ«nt, voor als je Internationale Bijendag in stijl wilt vieren! 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Måxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in