Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ayurveda Parkschlösschen is 2020 Spa Guide winnaar

Traben-Trarbach als Europese hotspot voor de beste Ayurveda. Natuurlijk, Duitsland heeft een reputatie op te houden als het aankomt op baden en kuren. Maar toch is het verrassend dat Ayurveda Parkschlösschen de 2020 Spa Guide winnaar is voor het beste Ayurvedische retreat, want zo ingeburgerd is ...

Ayurveda Parkschlösschen is 2020 Spa Guide winnaar

Traben-Trarbach als Europese hotspot voor de beste Ayurveda.

Natuurlijk, Duitsland heeft een reputatie op te houden als het aankomt op baden en kuren. Maar toch is het verrassend dat Ayurveda Parkschlösschen de 2020 Spa Guide winnaar is voor het beste Ayurvedische retreat, want zo ingeburgerd is deze Indiase manier van leven, eten en genezen nu ook weer niet bij de oosterburen.

Een panchakarma-verblijf in het Parkschlösschen is old school detoxen waarbij het lichaam zoveel mogelijk wordt opgeschoond en het metabolisme wordt gereset.

Minimaal verblijf voor enig effect is negen overnachtingen, het langste arrangement gaat voor 34 overnachtingen. En het is niet voor watjes: voor zeven uur opstaan, mond spoelen met olie, tong schrapen, schier eindeloze hoeveelheden warm water en ontgiftende drankjes, olie in je neusgaten en oren, yoga en meditatie en dit allemaal voor het ontbijt ?

Dat 60 procent van de gasten desondanks terugkomt, zegt iets over de effectiviteit.

Het menu is biologisch en wordt alom geprezen, lunch is het grootste maal van de dag, elke dag een massage hoort erbij net kruidenbehandelingen... 

... en vroeg naar bed gaan. Er is een gym, maar die is vrijwel altijd leeg: het detoxen is al inspannend genoeg.

Parkschlösschen is in 1993 opgericht door Wolfgang Preuss, aanhanger van de Indiase filosofie, die in Europa niets op stand kon vinden om het systeem professioneel toe te passen. Het wordt momenteel geleid door zijn dochter Carina.

Het wordt  omschreven als de plek om even los te komen van alles: ga in je eentje en kijk slechts eens per dag op je telefoon, om echt even los te komen van alles. Traben-Trarbach ligt tussen Koblenz en Trier, het is krap 200 km rijden van Maastricht.  

Foto's (c) Ayurveda Parkschlössen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in