Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 parfumflesjes die pure zomerdromen zijn

Je wilt ze alleen al om de flacons! In parfumland zijn momenteel twee stromingen als het aankomt op het ontwerp van de flesjes. In het ene kamp kan het niet sober en apothekersachtig genoeg zijn. En in het andere kamp weten ze van gekkigheid niet wat ze eens moeten verzinnen aan tierelantijnen. W...

5 parfumflesjes die pure zomerdromen zijn

Je wilt ze alleen al om de flacons!

In parfumland zijn momenteel twee stromingen als het aankomt op het ontwerp van de flesjes. In het ene kamp kan het niet sober en apothekersachtig genoeg zijn.

En in het andere kamp weten ze van gekkigheid niet wat ze eens moeten verzinnen aan tierelantijnen. We selecteerden vijf zomerse geuren in de laatste categorie, die je alleen al om het flesje zou kopen.

Anna Sui Fantasia Mermaid

Zeepaardje, zeemeermin met wapperende haren, zeegroen flesje - Fantasia Mermaid is er eentje die doet denken aan de zee.

De inhoud is overigens weinig aqua: topnoten: bloedsinaasappel, mandarijn, kardemom en peper, hartnoten: pioenroos, jasmijn en water-lychee en basisnoten zijn vanille, tonkaboon en blond hout.

Pepe Jeans Cocktail Edition

Het gevoel van versoepelingen, feestjes, festivals, voeten in het zand en een exotische (fruit)cocktail in je hand. Pepe Jeans Cocktail Edition heeft tutti-frutti flesje, met in het martiniglas voor haar een geur van rood fruit gemengd met ananas en cassis, die overgaat in een verfijnd bloemenboeket.

In de basis een warm sandelhout, zijdemusk en een suikergesponnen ambereffect. In de shaker zit een herengeur (maar niets weerhoudt je ervan die ook te dragen). Denk aan citrus in een verrassende yuzu-melange, versterkt door een dosis koude kruiden en kardemom. Verder grapefruit, gember en droog hout als basis.

Lalique Soleil

Hoe zomers wil je het hebben? Soleil van Lalique is een bloemige, fruitige gourmand van Alexandra Monet, Benoist Lapouza en Barbara Zoebelein.

Topnoten zijn bittere amandel, mandarijn en kardemom. Hartnoten: peer, melk, geconfijte amandel, karamel, koffie en jasmijn. In de basis: praliné, witte musk en sandelhout.

Dolce & Gabbana Velvet Pineapple

Het leuke aan Velvet Pineapple is dat het een bloemige, fruitige unisex geur is. Dolce & Gabbana lieten 'm maken door Marie Salamagne.

Topnoten zijn ananas en Siciliaanse mandarijn; hartnoot is Arabische jasmijn (Sambac) en de basis bestaat uit vanille-extract, ambergris, tabak en orchidee. De uitstraling van het flesje? Ronduit tropisch!

Keep Glazed – House of Oud THoO

Keep Glazed ziet eruit als de zon van heel dichtbij, als bewegend koraal en als een cocktail in de mix. Of als een tikje aangeschoten Fabergé-ei, daar willen we vanaf zijn. De geur is ontwikkeld in samenwerking met Ksenia Penkina, een gerenommeerde Canadese patissier en is een echte gourmand.

Topnoten: Bevroren citroen, mango, aardbeienblaadjes, hartnoten: Chantilly room, kokos rapé, gember crumble en basisnoten: fruitige musk en  kostbare houtsoorten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in