Schoonheid komt tegenwoordig van binnenuit.

Vijftigers in Hollywood maken als geen ander duidelijk dat leeftijd een relatieve factor is.

Article continues after the ad

Veel filmsterren van middelbare leeftijd zien eruit als 35, niet per se dankzij plastische chirurgie, maar eerder door een aanpak van binnenuit, geholpen door wat subtiele injectables.

Er zijn inmiddels zoveel afschrikwekkende voorbeelden van teveel fillers en botox, dat 'met mate' volledig wordt omarmd door wie nog gecast wil worden.  

Zonder nu hele dagen te wijden aan lichamelijk onderhoud, zoals Jennifer Lopez en Halle Berry - we hebben nog andere dingen te doen, tenslotte -  valt er best iets op te steken van hun inspanningen om fit en fabulous te blijven.

Bloedonderzoek

"Ga ervan uit dat ze regelmatig hun bloed laten analyseren en daarop hun voeding en lichaamsbeweging laten tweaken voor optimale gezondheid," zegt celebrity trainer Dalton Wang. "Die specifieke benadering is de toekomst van anti-aging."

Niet skinny, maar sterk

Iets wat écht anders is dan tien jaar terug: skinny is uit. "Dun zijn staat niet langer gelijk aan jong overkomen," zegt Wang. "De vijftigers die ik er goed uit vind zien, combineren HIIT met barre-oefeningen, yoga, pilates en krachttraining.

Het is een goed afgestelde combinatie van oefeningen die de gewichten beschermen, spierweefsel kweken, de houding verbeteren en de lenigheid verhogen. Je ziet dat vrouwen van deze leeftijd meer interesse hebben in een gezond lichaam onderhouden dan in een bepaald bodytype nastreven."

Eten als een pro

Diëten is uit, net als low-fat voeding die voor gebrek aan energie en een grauwe huid zorgt. Voeding draait nu om goede vetten (avocado, lijnzaad, visolie) en pure ingrediënten...

... aangevuld met zeer precies uitgedokterde supplementen die op celniveau werken. Goed werkende darmen spelen daarbij een hoofdrol, met het microbioom als leading lady.

Tweaks: minder is meer

Injectables en botox worden nog altijd gebruikt, maar met mate en veel subtieler dan tien jaar terug. Anti-age is nu vooral ultherapy (een ultrasoundmethode die collageen boost) en bindweefselmassages die hetzelfde effect hebben.

Ook hier dus weer meer aandacht voor wat van binnenuit kan worden bewerkstelligd dan voor de behandeling van de buitenkant.

De tandenlift

Als vijftiger jacquets laten plaatsen kan je zomaar tien jaar jonger laten lijken.

Niet te wit, Jennifer Lopez handhaafde slim een paar natuurlijke imperfecties om het natuurlijk te houden. Ook heel populair: een onzichtbare beugel om een gelijkmatige lach te krijgen. Dat is eveneens een instant 'verjonger', voor wie wat tanden scheef heeft staan.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in