Waaronder – nieuw! - een masker voor je nagels.

Het is een kwestie van wachten tot het guur wordt. En dan breekt ook het tijdperk van de schrale handen, kloofjes en droge nagelriemen weer aan. Tijd voor het zwaardere geschut in handverzorging, dus.

Sudderen

De simpelste manier om je handen te verwennen is ze in te smeren met voedende handcrème (drupje amandelolie erbij voor extra effect!) en dan in katoenen witte handschoenen (drogist) te steken. Lekker warm en zo kan de crème de hele nacht intrekken.

Article continues after the ad

Er zijn ook kant-en-klare handmaskers met handschoen. Sommige zijn voor eenmalig gebruik, de gel gloves van Treets gaan zo'n 40 schoonheidsslaapjes mee.

Kloven dichten

Heb je een kloof, maak die dan zachter door het bijvoorbeeld vaseline op te smeren en 'm ('s nachts) af te dekken met een pleister. Zo worden de randjes van de kloof zachter en is het genezingsproces minder pijnlijk. Zijn de randjes van de kloof erg hard, vijl ze dan voorzichtig wat gladder, ook dat helpt het wondje beter te genezen.

Dit zijn fijne klovencrèmes voor als je handen eruit zien als iets uit Jurassic Park. 

En dit is een handig idee voor overdag, om te voorkomen dat er vuil in de kloof komt als je aan het werk bent of wanneer je toch even je handen wilt wassen, wat weer lastig is met een pleister.

Gouden nagelmasker

Sally Hansen heeft een leuke nieuw Spa At Home product aan het Revive peel-off nail masker (€ 13). De Revive-formule maakt onmiddellijk ruwe, droge nagels zacht en helpt bij het conditioneren van gespleten, gebarsten nagelriemen. Met het sponsje op de tube breng je een 'gouden' laagje aan op je nagelriemen, de nagels zelf en de nageltoppen.

Dit laat je vijftien minuutjes drogen en dan kun je ‘super easy’ het goudkleurige folietje dat zich gevormd heeft er af trekken. Doe de behandeling 1 tot 2 keer per week en je zult zien dat je nagels en nagelriemen er enorm van opknappen.

Beschermen

Het voorkomen van droge en beschadigde handen is natuurlijk het beste: draag voor het echt guur wordt buiten al handschoenen, liefst in een grotere maat dan je hebt. En kijk of het haalbaar is om twee paar aan te schaffen, zodat je altijd een droog paar hebt, om je handen mee op te warmen. In combinatie met wat nachtverzorging kom je dan de komende maanden een heel eind. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in