Niet linksgedraaid, wel planet proof.

Er is tegenwoordig een duurzame álles. Dus zijn er ook duurzame geuren. Maar wat maakt een geur duurzaam? En hoe duurzaam kan een geur nou helemaal zijn?

Nou... behoorlijk. Qua verpakking scoren geuren natuurlijk al veel langer goed, want plastic verpakkingen worden maar amper gebruikt. Maar qua inhoud is het soms nog een heel ander verhaal.

Article continues after the ad

Stukje voorwerk

Een goede tip voor wie graag verduurzaamt en dat tot in haar geur wil doorvoeren: kijk eens welk bedrijf er achter je favoriete parfum zit. Hoe gaan die om met duurzaamheid? Hoe worden de ingrediënten geoogst en bewerkt? Hoe zit het met vervoer en andere milieuvervuilende factoren?

We kunnen ons voorstellen dat het als veel werk klinkt. Dus hebben we een eerste stukje voorwerk al voor je gedaan. Deze vijf geuren zijn ontzettend milieuvriendelijk én heerlijk én prachtig op je kaptafel. Sla je slag.

1 – Le Labo Santal 33 Eau de Parfum

Een favoriet bij menig celebrity en beautygoeroe, van een modern parfumhuis mét goede papieren. De verpakking is milieuvriendelijk vervaardigd en de geur is gemaakt van milieuvriendelijke ingrediënten zonder in te leveren op kwaliteit. O, en je kunt een leeg flesje laten bijvullen met korting.

2 – Sana Jardin Berber Blonde Eau de Parfum

Duurzaamheid is een kernwaarde van dit parfumhuis, maar ze doen nog veel meer. Het bedrijf schept veel banen voor vrouwen én houdt zich bezig met een beter milieu. De bloemen waar het parfum van wordt gemaakt worden geplukt door vrouwen in Marokko.

3 – Laboratory Perfumes Tonka Eau de Toilette

Dit Britse parfum wordt op kleine schaal geproduceerd, is genderneutraal ingestoken en zit in recyclebaar glas en papier.

4 – Lush Breath Of God Solid Perfume

Een keer heel wat anders, want dit parfum van Lush zit niet in een verpakking, wat natuurlijk scheelt in de milieubelasting. Een balsem die je lekker lang blijft ruiken. Denk aan de shampoo- en conditionerbars die je steeds vaker ziet, maar dan als geur.

5 – Clean Reserve Avant Garden Galbanum & Rain Eau de Parfum

De geuren van Clean Reserve worden gemaakt met ingrediënten van kleine boerengemeenschappen die ethisch verantwoord oogsten zonder het eco-systeem aan te tasten. De verpakking is ook heel milieuvriendelijk, tot aan de houten dop toe.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in