'Er zijn veel manieren om beter te krullen.'

Juliette den Ouden van JDO Academy uit Amsterdam is uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ bij de 29e Coiffure Award...

... zeg maar de Oscars van de kappers.

Article continues after the ad

Ze won met onder andere deze kapsels.

Wij vroegen the leading lady of the night naar haar top haartips voor niet alleen pro’s maar juist ook voor thuis. Komen ze! 

1 Droogshampoo op de aanzet

Juliette: “Voor meer volume en hold spray ik altijd een beetje droogshampoo op de aanzet zodat het minder fluffy valt. Dit is ook een hele fijne basis voor als je je haren gaat opsteken. Spelden of elastiek blijven hierdoor veel langer zitten.”

2 Natuurlijke krul

“Ik zie nog altijd de eeuwige pijpenkrul alsof de krultang er nog inzit. Het is veel mooier om het haar vast te houden als je het om de krultang heen draait waardoor je een twist krijgt in de krul en hierdoor een veel natuurlijker effect. Daarna met je handen of borstel er doorheen en je hebt een top resultaat.”

3 Uit je gezicht krullen

“Wanneer je je haren krult, krul dit altijd naar achteren dus uit het gezicht zodat het lekker valt. Ik zie heel vaak dat de ene kant het gezicht invalt en de andere kant naar achteren. Wanneer je beide kanten naar achteren indraait heb je geen last van je haar en zit het het mooist!”

4 Krullen hebben vocht nodig

“Wanneer je gekruld haar hebt gebruik dan vochtinbrengende haarproducten. Vaak gebruikt men iets vets maar dat verzorgt niet. Gekruld haar is van nature iets droger en heeft vocht nodig. Wanneer je deze vochtinbrengende producten gebruikt zul je zien dat je krullen veel mooier worden en je hierdoor ook meer volume hebt.”

Foto's (c) Juliette van Ouden 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in