Met een droogshampoo kun je veel doen.

Haarzakjes met levenservaring produceren niet altijd meer bouncy glanzende lokken in de categorie 'Pam, je haar danst!' Maar dat wil niet zeggen dat er niet wat aan op te peppen is. Drie 50+ haarproblemen én oplossingen.

Article continues after the ad

Probleem: je haar is dof  

Dof haar kan meerdere oorzaken hebben. Soms is het haarzakje uitgeteld, soms zijn de haren beschadigd door verven, permanent of hete styletangen. Nog een optie: shampoos met siliconen. Die leggen een laagje over het haar dat het na verloop van tijd dof maakt en kun je beter even niet meer gebruiken.

Aan de slag met Olaplex Bond Rebuilding Treatment. Deze bestseller vult de microscopische beschadigingen op je haren en sluit de haarschubben. Na drie tot zes behandelingen is je haar weer glad, zacht en glanzend.

Probleem: je haar is slap en futloos

Aan de slag met mousse: "Breng aan op handdoekdroog haar en blaas je lokken ondersteboven droog," zegt kapper Stijn Pellegrims in Het Laatste Nieuws. "Graag meer slag en textuur? Dan heb je een krulijzer nodig. Dat mogen best strakke krullen zijn, na een halfuurtje zakken ze sowieso wat uit."

Pellegrims adviseert verder je een coupe te laten knippen die korter valt en verschillende laagjes heeft, zoals een shag, bob of lob (=lange bob) voor meer textuur en volume.

Proftip: droogshampoo. Het legt een laagje om de haren waardoor die dikker worden en meer op elkaar gaan liggen. Instant volume en bovendien houden de slagen en krullen die je erin hebt geknepen langer stand.

"In de herfst en winter hebben we een hoge luchtvochtigheid," zegt Pellegrims. "Dat lijkt onschuldig, ware het niet dat je haar dat omgevingsvocht opslorpt waardoor je kapsel zijn natuurlijke vorm weer aanneemt. Lees: coupe futloos. Droogshampoo voorkomt dit, waardoor je kapsel langer mooi blijft."

Probleem: je haar is peper en zout

De weg naar een stralende silverati worden, is vaak geplaveid met jaren deprimerend muisbruin haar. Wie niet wil gaan verven om niet steeds met de uitgroei te zitten, valt het beste terug op high- en lowlights om het haar er wat levendiger uit te laten zien.

Aan de slag Hier en daar wat astinten laten zetten pakt vaak chic en subtiel uit en helpt om de overgang naar helemaal grijs wat soepeler te laten verlopen. Laat het daarnaast regelmatig in model knippen, dat geeft peper-en-zout ook meer pit. Laatste tip: een goede glansspray kan zelfs van muisbruin iets met een wauwfactor maken.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in