Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amalia-pop doet stof opwaaien

Een zogenaamde ‘art doll’ van kroonprinses Amalia die dit weekend wordt tentoongesteld in Amsterdam zorgt voor flink wat ophef. Want eh… zo ziet onze prinses er toch helemaal niet uit? De Russische poppenkunstenaar Elena Timkaeve laat de pop voor het eerst aan de wereld zien tijdens de Art Dolls ...

Amalia-pop doet stof opwaaien

Een zogenaamde ‘art doll’ van kroonprinses Amalia die dit weekend wordt tentoongesteld in Amsterdam zorgt voor flink wat ophef. Want eh… zo ziet onze prinses er toch helemaal niet uit?

De Russische poppenkunstenaar Elena Timkaeve laat de pop voor het eerst aan de wereld zien tijdens de Art Dolls Expo in Amsterdam, waarmee aandacht wordt gevraagd voor een goed doel.

Aandacht is er volop, maar niet helemaal om de gewenste reden: op Twitter wordt nogal geschokt gereageerd op het voorkomen van de pop. Al verwacht de kunstenares wel veel van ‘haar’ Amalia. Die wordt na de expo geveild via Catawiki en gaat voor minder dan 1500 euro niet weg.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in