Eind deze maand, op 31 augustus, is het precies 20 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam in een tragische auto-ongeluk. Presentatrice Dionne Stax - bekend van het NOS journaal - was toen 12 jaar en kan zich de dood van de 36-jarige Diana nog goed herinneren. Nu, twintig jaar later, duikt ze in het leven van de prinses voor de vijfdelige serie Lady Di & Dionne.

Lees ook: Deense royals op Kos

Dionne over Diana: "Ze was een bijzondere vrouw, die in haar korte leven veel heeft meegemaakt. Haar twintigste sterfdag is een mooi moment om haar weer eens te eren. Bij de oudere generatie brengt deze serie oude herinneringen tot leven, voor de jonge generatie is het een kennismaking met Diana.”

De 32-jarige presentatrice herinnerde zich Diana vooral als modeprinses, die tal van goede doelen steunde. Toch heeft ze tijdens het maken van de serie ook een andere kant van de moeder van prins Harry en prins William leren kennen: "Diana was zonder meer een lieve vrouw, maar ze had ook een manipulatieve kant. Ze heeft iedereen om haar heen – inclusief de pers – voor zich proberen te winnen, zodat zíj in de strijd tussen haar en Charles er het beste uit zou komen. Dat heeft ze niet altijd even rechtvaardig gedaan.”

De documentaire is vanaf vanavond om 21:10 uur te zien op NPO 2.