Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vijf redenen om nu uw koffers te pakken naar Dublin

Bruisend centrum, authentieke pubs en boeiende geschiedenis: daar staat Dublin bekend om. Maar, de stad kent vele gezichten, waardoor Dublin de ideale stad is voor een stedentrip. Een verfrissende andere stad waar genoten kan worden van muziek, wandelingen of het Ierse Halloween tijdens het Bram ...

Vijf redenen om nu uw koffers te pakken naar Dublin

Bruisend centrum, authentieke pubs en boeiende geschiedenis: daar staat

[[{"type":"media","view_mode":"full_body","fid":"3530","attributes":{"class":"media-image alignright wp-image-8949","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"300","height":"180","alt":"Dublin"}}]]

Dublin bekend om. Maar, de stad kent vele gezichten, waardoor Dublin de ideale stad is voor een stedentrip. Een verfrissende andere stad waar genoten kan worden van muziek, wandelingen of het Ierse Halloween tijdens het Bram Stoker Festival. Om het simpel op een rijtje te hebben, geven wij u vijf unieke redenen waarom Dublin deze herfst dé citytrip-bestemming is.

1 - Indrukwekkend landschap

Door het milde zeeklimaat is het in het najaar heerlijk vertoeven in Ierland. Dublin is omgeven door prachtige natuur en de stad is dan ook de ideale uitvalsbasis om de nabije omgeving te ontdekken. Neem de regionale trein (DART) en binnen 30 minuten bevindt u zich aan de kust of in de bergen, waar het uitzicht over de stad en de baai fenomenaal is.

2 - Muziek

Dublin ademt muziek! Waar u ook bent, op elke straathoek en vanuit iedere pub klinken de typische klanken van de Ierse muziek. Maar de stad heeft ook een reputatie hoog te houden als het gaat om hedendaagse muziek: een citytrip aan Dublin is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de vele lokale pubs of bars waar u wordt getrakteerd op livemuziek van talentvolle bands.

3 - Ierse gezelligheid

Niet voor niets is Dublin al drie keer uitgeroepen tot de ‘vriendelijkste stad van Europa' door de internationale beoordelingssite TripAdvisor. De inwoners van Dublin verwelkomen iedere bezoeker met een warm welkom. Ze zijn gastvrij, hebben een aanstekelijk gevoel voor humor en de gezelligheid in de stad is dan ook nooit ver te zoeken.

4 -  Bezienswaardigheden

Een tour in de Guiness brouwerij met een adembenemend uitzicht over de stad is een unieke ervaring als u in Dublin bent. In en rondom de stad is nog veel meer te beleven en te zien, waaronder Malahide Castle of het beroemde Trinity College. Door laatstgenoemde heeft de stad zelfs een plekje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van ‘Steden van de literatuur’ veroverd.

5 - Griezelig Halloween

Ieren vieren al 2000 jaar Halloween en van 28 tot en met 31 oktober komt de donkere kant van Dublin tot leven met talloze spookactiviteiten tijdens het vierdaagse Bram Stoker Festival. Van Halloweenoptochten en vampierfeesten tot filmevenementen en tentoonstellingen. Door de spannende mix van avontuurlijke kunst, literatuur en drama komen er jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers op dit festival af.

Nieuw: KLM vliegt rechtstreeks op Dublin 
Vanaf 30 oktober vliegt KLM twee keer per dag in 1 uur en 40 minuten naar de Ierse hoofdstad. Een enkele reis is al te boeken vanaf €78,-. Kijk voor meer informatie en vluchttijden op www.klm.nl.

Bewaren

Bewaren