Bhutan is een verborgen parel in het oostelijk deel van de Himalya, tussen Tibet en India. Pas in 1974 werden de eerste toeristen toegelaten. Het spirituele koninkrijk is nog steeds een exclusieve reisbestemming, met prachtige, ongerepte landschappen en kleurrijke tempels.  Voor het volledige reisverslag van journaliste Helen Conijn zie Nouveau maart 2012.

Nouveau aanbieding:

Travel withStyle biedt u een bijzondere individuele reis naar Bhutan.

U vliegt met KLM naar Delhi waar u overnacht vervolgens doorvliegt (2,5 uur) naar Paro in Bhutan voor een rondreis door het koninkrijk. Een heel speciale ervaring, mede omdat Bhutan jaarlijks een maximaal aantal toeristen toelaat.

* U reist met een chauffeur en Engels sprekende gids en verblijft in eenvoudige, maar comfortabele accommodaties.
* Op het programma staan onder andere een bezoek aan het Taktsang kloostercomplex, de hoofdstad Thimpu en de oude hoofdstad Punakha. U dient  een redelijke conditie te hebben, want de klim naar het hooggelegen Tijgersnest vergt enige inspanning.
* Het voor- en najaar zijn de beste tijden om te reizen. Vanaf mei breekt de regentijd aan die tot ongeveer eind september duurt. Dan vallen er zo nu en dan korte, hevige buiten. Vlak na de regentijd is Bhutan op z’n mooist, de vlaktes en bergen zijn groen en fris. De uitzichten over de Himalaya zijn perfect en de temperatuur is aangenaam. Wanneer de oogsttijd aanbreekt worden er diverse belangrijke, culturele en vooral kleurrijke festivals gehouden.

Reissom: vanaf € 4.270,- (seizoensonderhevig, tijdens de festivals in Paro en Thimpu zijn er hoteltoeslagen van kracht).

Inclusief: vluchten van Amsterdam naar Delhi en Paro en vice versa, luchthavenbelastingen, (brandstof)toeslagen, visakosten en -afhandeling,  toeristenbelastingen Bhutan, alle overnachtingen, alle transfers, de meeste maaltijden, Engelssprekende gids, entreegelden, € 25,- reserveringskosten en bijdrage aan het Calamiteitenfonds, en uitgebreide reisbescheiden en routebeschrijvingen.

Exclusief: visumkosten India, maaltijden buiten het programma, excursies, drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel af te sluiten door Travel withStyle).

Belangrijk: het regelen van reisdocumenten voor India en Bhutan is tijdrovend. Boek uw reis minstens twee maanden vóór de vertrekdatum.

Optie: Het is mogelijk om na uw verblijf in Bhutan een aanvullend programma in India te boeken.

Meer informatie en reserveringen: Travel withStyle (SGR/Calamiteitenfonds),  telefoon 0541 - 70 74 71. Kijk op de website www.withstyle.nl voor de uitgebreide beschrijving van deze tiendaagse Bhutan-reis.