1. Operamekka Milaan

Het prestigieuze operahuis Scala in Milaan staat hoog op het verlanglijstje van veel muziekliefhebbers. Het Teatro alla Scala straalt nostalgie uit met veel goud en pluche. Kies bij uw bezoek uit meesterwerken als Aïda, Le nozze di Figaro of Les contes d’Hoffmann. Tijdens deze operareis heeft u alle tijd om de mondaine stad Milaan met exclusieve restaurants, topmusea en chique winkelstraten te verkennen.

Reserveren via: Hannick Reizen 070 – 319 19 29 of info@hannick.nl

2. Een Duitse kasteelroman

Aan de rand van het natuurpark Saar-Hünsrück in Duitsland ligt luilekkerland Schloss Berg. Met maar liefst drie Michelinsterren heeft chef-kok Christian Bau de harten van velen gestolen. Schloss Berg bestaat uit een renaissance kasteelt met daarbij een moderne mediterraanse villa, omringd door wijngaarden. Laat u fijn verwennen in het uitgebreide wellnesscentrum of trek eropuit in de groene omgeving. Ook interessant: wijnproeven bij de boer, een minicruise op de Moezel of een bezoek aan Trier, Metz of Luxemburg-stad.

Reserveren via: www.ambiancetravel.nl/hotel/schloss-berg of 070-322 30 66. 

3. De ster van Zuidwolde

Jarno Eggen kookt de sterren van de hemel en Cindy Borger is een kei op wijngebied. Niet zo gek dat hun restaurant de Groene Lantaarn binnen een jaar al een Michelinster in de wacht sleepte. Vooral de originele en verrassende combinaties op uw bord zorgen voor een feest voor de zintuigen. Neem bijvoorbeeld het dessert: sorbet van zuring, snijboontjes, basilicum en amandel! De locatie, een gerestylde boerderij in het Drentse Zuidwolde, is in deze donkere wintermaanden extra romantisch. Heerlijk eten en daarna wandelen in de prachtige Drentse natuur.

Reserveren: telefonisch 0528 – 37 29 38.

4. Slot Zeist

Een statige oprijlaan verwelkomt bezoekers naar Slot Zeist. Dit slot op de Utrechtse Heuvelrug is niet alleen van de buitenkant een plaatje: het zeventiende-eeuws interieur doet romantische harten sneller kloppen. De levendige verhalen over verboden liefdes en spannende escapades van zowel de chique adel als de personeelsleden zijn hier niet moeilijk te plaatsen.

Kijk voor meer informatie over Slot Zeist op www.slotzeist.com.