Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Reisgids die u helpt met de fooi

54% van de Nederlanders is onzeker over het geven van fooi. Zullen wij er €75,- van maken, of is dat te weinig? Twijfelt u ook vaak over deze vrijwillige bijdrage? U bent niet de enige! Meer dan de helft (54%) van de Nederlanders is onzeker als het gaat om het geven van fooi. Bijna één op de drie...

Reisgids die u helpt met de fooi

54% van de Nederlanders is onzeker over het geven van fooi.

Zullen wij er €75,- van maken, of is dat te weinig? Twijfelt u ook vaak over deze vrijwillige bijdrage?

Reisgids fooi

U bent niet de enige! Meer dan de helft (54%) van de Nederlanders is onzeker als het gaat om het geven van fooi. Bijna één op de drie Nederlanders ervaart hierover ongemak op vakantie. Dit is onderzocht door reiszoekmachine Skyscanner die 1.070 Nederlanders naar hun fooigewoonten ondervroeg.

Linda Hoebe, Marketing Manager bij Skyscanner: “Met verschillende culturen en onbekende fooienetiquette, is het geen wonder dat we soms niet weten hoeveel de lokale barman of taxichauffeur verwacht.”

Skyscanner heeft een ‘fooiengids’ gemaakt voor de tien populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders om bij dit reisongemak te helpen. Hierin staat informatie over de hoogte van de fooi in verschillende situaties (restaurant, taxi, gids en hotel) van de verschillende landen. In deze gids met lokale fooigebruiken delen verschillende Nederlandse reisbloggers op locatie hun ervaringen. Zo vertellen onder andere Milou van Roon vanuit Londen, Gjalt vanuit Griekenland en Karianne vanuit Kroatië over lokale fooigewoonten en ervaringen.

Tips voor het geven van fooi

Reisblogger Sabine de Witte van YourAmbassadrice.com reist de hele wereld over en heeft met meer dan 150 bestemmingen ervaring gehad met het geven van fooi. Zij heeft vijf fooientips op een rij gezet:

  • Check de bon. Als hier ‘service charge’ of iets dergelijks opstaat, dan zit de fooi bij het totaalbedrag inbegrepen en hoef je dat niet apart te geven.
  • Zorg voor kleingeld. Koop op het vliegveld bij aankomst bijvoorbeeld iets kleins zoals kauwgom of water en betaal met biljetten. Het wisselgeld kun je makkelijk gebruiken om een fooi geven als dat nodig is.
  • Zo geldt bijvoorbeeld voor Zuid-Amerika: geef fooi het liefst in dollars of euro's, maar in landen als Argentinië kun je geen dollars krijgen en is het voor personeel dus ook lastiger wisselen. Goed om rekening mee te houden.
  • Ook handig om rekening mee te houden: in Islamitische landen is het geven van fooi de taak van de man.
  • En als je het niet zeker weet: met 10% zit je bijna altijd goed!

Bron: Skyscanner

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren